Skip to main content

Στον Βίκο Ιωαννίνων ο Μανάκας

Νέο μεταγραφικό κτύπημα από τον Βίκο Ιωαννίνων, με την ομάδα της Ηπείρου να ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Μανάκα.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση των Vikos Φalcons ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον forward/ center Γιώργο Μανάκα για τη νέα σεζόν 2023-2024.

Ο Γιώργος είναι γεννημένος το 1997, κατάγεται από την Κομοτηνή και έχει ύψος 2.06. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ΑΕ Κομοτηνής όπου έπαιξε σε όλα τα τμήματα μέχρι και την ανδρική ομάδα το 2013. Το 2014 μετεπήδησε στον ΓΑΣ Κομοτηνής, στη Β Εθνική, ενώ μια χρονιά αργότερα αγωνίστηκε στην Αγία Βαρβάρα Καβάλας στη Γ Εθνική κατηγορία.

Έπειτα, συνέχισε στην Ένωση Καβάλας (Α2 Εθνική), ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με την ομάδα της Ελευθερούπολης. Το 2018 αγωνίστηκε στον Οίακα Ναυπλίου, στη Β Εθνική, όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Α2.

Ο Γιώργος είναι παλιός μας γνώριμος, καθώς τη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα. Συνέχισε την καριέρα του στα Χανιά (Β Εθνική) και τον Λεύκιππο Ξάνθης (Β Εθνική). Τη σεζόν 2022-23 αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας, επίσης στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας, όπου μέσω της διαδικασίας των play offs πανηγύρισε άλλη μια άνοδο στην Α2 κατηγορία και πέρσι αγωνίστηκε στην ομάδα του ΝΕΟ Ληξορίου.

Ο Γιώργος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις: "Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα και στην πόλη οπού πέρασα αξέχαστες στιγμές!! Ευχαριστώ τον κόουτς Μούτσιο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνει να ξανααγωνιστω στην Elite league μετά από χρόνια. Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι καλή χρόνια σε όλους με υγεία και περιμένουμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα σε αυτή την νέα προσπάθεια στην Elite league"

Γιώργο, καλωσόρισες στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες!».