Skip to main content

Μαστρογιαννόπουλος: "Στόχος του Ηρακλή είναι η συμμετοχή στο Final-4 και η άνοδος"

Ο γκαρντ της ομάδας του Ηρακλή, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio και μίλησε για την "πρεμιέρα" του Γηραιού στην Elite League αλλά και τον κύριο στόχο που αποτελεί η άνοδος στην GBL.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για το παιχνίδι με τον Α.Ο. Μυκόνου: «Τώρα παίζουμε το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Η προετοιμασία έχει πάει καλά. Δεν έχουμε φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλουμε, νομίζω καμία ομάδα δεν έχει φτάσει. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Θα δώσουμε το 100% και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη».

Για το αν κάνει πιο ιδιαίτερο το παιχνίδι το ότι δεν έχουν αγωνιστεί την 1η αγωνιστική: «Θεωρητικά θα είμαστε λίγο πιο πίσω στον ρυθμό. Το scouting σε αυτό το επίπεδο το βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Είναι έμπειροι οι προπονητές και οι παίκτες των δύο ομάδων. Θεωρώ πως δεν έχουμε μειονέκτημα και πλεονέκτημα, είμαστε στο ίδιο επίπεδο με την Μύκονο».

Για το πώς βλέπει τη φετινή σεζόν: «Απ’ τη μεριά μου θα προσπαθήσω να κάνω καλύτερη χρονιά από πέρυσι. Πάνω απ’ όλα μετράει το να πετύχει η ομάδα, αυτό είναι το πιο βασικό για ‘μένα και για όλα τα παιδιά. Αν πετύχει η ομάδα πετυχαίνεις κι εσύ. Εγώ είμαι για δεύτερο χρόνο εδώ. Έχουμε κάποια παιδιά που είναι επίσης για δεύτερη χρονιά εδώ. Προσπαθούμε να εγκλιματίσουμε όλα τα παιδιά. Τα περισσότερα ξέρουν και καταλαβαίνουν τι είναι ο Ηρακλής και τι στόχους βάζει πάντα. Έχουμε έμπειρα παιδιά και άλλα μικρότερα. Πιστεύω θα εγκλιματιστούν γρήγορα στις συνθήκες της ομάδας».

Για τους φετινούς στόχους: «Νομίζω ότι έχουμε κάνει κάποιες προσθήκες που δείχνουν τι θέλουμε. Εννοείται πάμε για την άνοδο. Πρώτος στόχος είναι να βρισκόμαστε στο Final-4 και μετά η άνοδος. Είναι νωρίς να πούμε τι και πώς. Θέλουμε να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και, από ‘κει και πέρα, θα δούμε».

Για την έμπειρη περιφέρεια που έχει φτιάξει ο Ηρακλής: «Έχουμε πολύ έμπειρα παιδιά. Και ο Λιάπης και ο Σταμάτης ξέρουν την κατηγορία πολύ καλά, ο Τσιακμάς ήρθε από ομάδα που έπαιζε Ευρώπη πέρυσι. Είναι κάποια παιδιά που έχουμε εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό η περιφέρειά σού να έχει τέτοιους παίκτες. Έχουμε και ψηλούς που είναι έμπειροι. Οι δυο ξένοι μας ξέρουν το μπάσκετ πολύ καλά. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο, μένει να το δείξουμε και στο παρκέ».

Για το αν τους πεισμώνει το ότι έχασαν στο τελευταίο ματς την άνοδο: «Υπάρχει δημιουργικό βάρος και άγχος, το οποίο εμένα με πεισμώνει πιο πολύ να πετύχουμε, δεν το θεωρώ αρνητικό. Ο Ηρακλής είναι μεγάλος σύλλογος, έχει πίεση, είναι λογικό, αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει, λειτουργώ μέσα απ’ την πίεση. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».