Skip to main content

Τουτζιαράκης: "Υπάρχουν υψηλοί στόχοι στον Ερμή Σχηματαρίου"

 Ο Σταύρος Τουτζιαράκης, παίκτης του Ερμή Σχηματαρίου, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή του EOK WebRadio, όπου μίλησε για την απόφασή του να πάει στην ομάδα της Βοιωτίας και για το πρωτάθλημα της Elite League.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:

Για το 3/3 του Ερμή Σχηματαρίου στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Αν και είμαστε όλοι καινούργια παιδιά και προσπαθούμε ακόμη να βρεθούμε, ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε στη πρεμιέρα που παίζαμε εντός έδρας με τον Έσπερο Λαμίας και μετά να πάμε για κάθε ματς ξεχωριστά και να τα παίξουμε όλα για όλα. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις εκτός έδρας, αλλά πιο σημαντικό είναι να κρατάς την έδρα σου αλώβητη. Αν κερδίζεις εντός μπορείς να συνεχίζεις και να κοιτάς πιο ψηλά, καθώς είτε στα play-offs είτε στα play-out μεταφέρεις τις νίκες. Αν χάσεις την έδρα σου είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια».

Για το αν η περσινή σεζόν είναι μια παρακαταθήκη για φέτος: «Η περσινή σεζόν άφησε μια παρακαταθήκη. Υπάρχουν υψηλοί στόχοι. Η ομάδα πήγε στο Final-4 πέρυσι, οπότε σίγουρα πρέπει να έχει κάτι αντίστοιχο και φέτος. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ένα στάνταρ που λεμέ κάθε χρόνο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε το επόμενο ματς, να γεμίσει το γήπεδο και να το απολαύσουμε. Πάμε βήμα-βήμα».

Για τον λόγο που πήγε στον Ερμή Σχηματαρίου: «Σίγουρα ο κόουτς. Απ’ την πρώτη προσέγγιση που έγινε απ’ τον κόουτς τα βρήκαμε, καταλάβαμε τι θέλει ο ένας απ’ τον άλλον, τι στόχους έχει η ομάδα και πόσο οργανωμένη είναι. Η ομάδα θέλει να πάει ψηλά, να συνεχίσει αυτό που έκανε πέρυσι. Δε μας λείπει τίποτα, οπότε κοιτάμε να μπαίνουμε στο γήπεδο, να απολαμβάνουμε το μπάσκετ και να κερδίζουμε όσο μπορούμε».

Για το πώς χρησιμοποιεί την εμπειρία του στην ομάδα: «Είμαι απ’ τους μεγαλύτερους ηλικιακά στην ομάδα, οπότε προσπαθώ να μοιράζω ό,τι εμπειρία έχω από κάθε μου χρονιά. Σίγουρα τα χρόνια κάποια στιγμή περνούν και αυτό που προσπαθώ να περάσω στα παιδιά είναι να απολαμβάνουν κάθε στιγμή που βρίσκονται στις τέσσερις γραμμές και να συνεχίζουν όσο καλύτερα μπορούν».

Για την Elite League: «Είναι απ’ τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Η έλευση των Αμερικάνων έχει φέρει ποιότητα, σκορ και θέαμα. Όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Έχει αναβαθμιστεί τελείως το πρωτάθλημα. Μπορεί μια ομάδα που δεν ξεκίνησε καλά στο τέλος να βγει πρωταθλήτρια. Κάθε βδομάδα δεν ξέρεις αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα και το απολάμβανε ο καθένας».