Skip to main content

Χουχούμης - Ένας παίκτης... Elite για την κατηγορία (vid)

Χρονιά αγωνιστικής ανόδου διανύει ο Νίκος Χουχούμης, με τον Έλληνα γκαρντ να οδηγεί τον Χαρίλαο Τρικούπη στην πιο δύσκολη και ανταγωνιστική κατηγορία στο μπάσκετ ανδρών. 

Ο αθλητής της ομάδας του Μεσολογγίου έχει ξεχωριστή ικανότητα στο σκοράρισμα. Μάλιστα έχει την ίδια ευχέρεια στο να σημειώνει πόντους τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Χουχούμης έπαιζε πέρσι με τον ΑΟΚ Χανίων στη Β' Εθνική και είναι τρομερό το γεγονός ότι έχει προσαρμοστεί πολύ εύκολα στην αμέσως παραπάνω κατηγορία.

Το καλοκαίρι δούλεψε και προετοιμάστηκε πολύ καλά σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο, όντας αυτό που έχει ανάγκη ο Χαρίλαος Τρικούπης, με τον 26χρονο αθλητή να ηγείται στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nasos Kyriakou (@theplayerspick)

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Ο Χουχούμης είναι ο MVP του Χαρίλαου Τρικούπη

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο, ο Χουχούμης είναι ένα πολύ ξεχωριστός παίκτης που είναι το βαρόμετρο της επίθεσης των Μεσολογγιτών. Έχει καταγράψει 6 συμμετοχές από τις οποίες στις 5 έχει διψήφιο αριθμό πόντων.

Σε όλα τα παιχνίδια, ο Έλληνας αθλητής χειρίζεται 11.3 κατοχές ανά παιχνίδι, έχει 50% συνολικά στο σουτ, με το ποσοστό του στα δίποντα να είναι 52.4% και στα τρίποντα 46.2%. Είναι πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους συμπαίκτες του με 16.5 πόντους κατά μέσον όρο, επίδοση που του δίνει και θέση στην καλύτερη 10αδα των σκόρερ όλης της κατηγορίας.

Ακόμα, κατεβάζει 3.5 ριμπάουντ και μοιράζει 3.2 ασίστ κατά μέσον όρο, μένοντας στο παρκέ περίπου 31 αγωνιστικά λεπτά ανά παιχνίδι. Μάλιστα είναι 3ος σε χρόνο συμμετοχής.

Ένα ακόμα σημαντικός ποιοτικός δείκτης είναι το rank του Χαρίλαου Τρικούπη, όπου ο Χουχούμης είναι πρώτος με 15.7 μονάδες και 5ος σε όλη την Εlite League με 31 μονάδες. Ακόμα, στο efficiency, δηλαδή στην αποτελεσματικότητα που έχει το παιχνίδι του κάθε αθλητή, η στατιστική υπηρεσία της ΕΟΚ τον κατατάσσει στη 2η θέση ανάμεσα στους συμπαίκτες του. 

Ο Χουχούμης επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και δείχνει ότι... το 'χει

Ο Χουχούμης πριν από κάποιες αγωνιστικές σεζόν αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος νεαρός καλαθοσφαιριστής της Α2 Ανδρών. Με τη φανέλα της Καβάλας τη σεζόν 2018/19 κατέγραψε 27 συμμετοχές. Σε αυτά τα ματς σημείωσε  9,8 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ κατά μέσον όρο.

Στη συνέχεια την επόμενη σεζόν φόρεσε τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας όπου κατέγραψε 12 συμμετοχές. Σε αυτά τα παιχνίδια είχε 10,9 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ.

Πλέον όπως είναι εμφανές βλέπουμε μια ακόμα πιο βελτιωμένη εκδοχή του ίδιους παίκτη. Δούλεψε και πλέον διανύει σεζόν αγωνιστικής ανόδου, δείχνοντας σε κάθε αθλητή ότι αν θέλεις μπορείς να αλλάξεις επίπεδο!

Εν κατακλείδι:

Ο Νίκος Χουχούμης είναι ένας σύγχρονος σκόρερ που θέλει κάθε ομάδα στο ρόστερ της. Έχει ηγετική φυσιογνωμία στο παιχνίδι του Χαρίλαρου Τρικούπη καθώς πλέον έχει αλλάξει... πίστα! Έχει μάθει να κρίνει ματς, όπως αυτό με το Αγρίνιο κόντρα στο οποίο σημείωσε 28 πόντους και μάλιστα πέτυχε το buzzer beater του αγώνα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nasos Kyriakou (@theplayerspick)

 
 
Ο Έλληνας γκαρντ με την παρουσία του στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν δείχνει ότι θέλει να εξελιχθεί. Βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του και ποτέ δεν τα παρατά ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που συναντάει.