Skip to main content

Οι «must see» ταινίες των Χριστουγέννων (vids)

Το Superbasket σας προτείνει τις ταινίες με θέμα τα Χριστούγεννα, που δεν πρέπει να χάσετε.

Χριστούγεννα, εποχή για δύο… για τρεις… για τέσσερις… για όσους μπορέσει να χωρέσει το σαλόνι σας, ώστε να απολαύσετε τις πιο χαρακτηριστικές Xmas Movies. Ταινίες που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας και έκαναν τεράστια εισπρακτική επιτυχία όταν παίχτηκαν με αποτέλεσμα να έχουν σουξέ ακόμα και σήμερα.

Μόνος στο σπίτι (1990)

Εδώ τι ακριβώς να γράψουμε; Μιλάμε για την πλέον κλασική και χαρακτηριστική ταινία των Χριστουγέννων, που οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε απ' έξω και τους διαλόγους. Εν συντομία, ο πιτσιρικάς Κέβιν μένει μόνος στο σπίτι ανήμερα των Χριστουγέννων και βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο γκαφατζήδες ληστές. Είναι η ταινία που έκανε πασίγνωστο τον Μακόλεϊ Κάλκιν, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα ερωτηματικό πως έπαιξε σε αυτή ο Τζο Πέσι.

Scrooged (1988)

Σε μία εποχή που οι Ghostbusters είναι στη μόδα, ο Μπιλ Μάρεϊ φέρνει στο σήμερα την κλασική ιστορία του Σκρουτζ. Ένας εγωιστής και κυνικός παραγωγός τηλεόρασης στοιχειώνεται από τρία φαντάσματα, μαθαίνοντας το πραγματικό νόημα της ζωής. Προχωρημένα, για την εποχή, ειδικά εφέ, σίγουρα την έχετε δει σε κάποιο κανάλι Κυριακή μεσημέρι.

The Nightmare Before Christmas (1993) 

Ο Τιμ Μπάρτον στα καλύτερά του σε αυτή την πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων. Ή για να το πούμε καλύτερα, σε αυτό το το stop-motion animation, με πρωταγωνιστή τον... βασιλιά του Χάλογουϊν που βάζει στόχο να καταστρέψει τα Χριστούγεννα.

The Polar Express (2004)

Τρομερής έμπνευσης ταινία κινουμένων σχεδίων, ό,τι πιο πρωτότυπο στην ιστορία του σινεμά. Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων για να γεμίσει απίστευτες εμπειρίες. Ο Τομ Χανκς συνεργάζεται ξανά με τον Ρόμπερτ Ζεμέκις.

Elf (2003)

Ο Γουίλ Φέρελ είναι το ξωτικό που μαθαίνει πως γεννήθηκε άνθρωπος και αναζητά το οικογενειακό του δέντρο. Ουσιαστικά πρόκειται για θεότρελη κωμωδία, όχι ακριβώς ό,τι καλύτερο για τα παιδιά, με έναν Φέρελ που δείχνει το πλούσιο κωμικό του ταλέντο.

Ο Άγιος Βασίλης μου (1994)

Ο Τιμ Άλεν -τον πρωτογνωρίσαμε από τηλεοπτική κωμική σειρά του Mega- είναι ο... νέος Άγιος Βασίλης. Αφού σκωτώνει κατά λάθος τον αγαπημένο άγιο όλων των παιδιών, αναγκάζεται να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Bad Santa (2003)

Ένας μισάνθρωπος και μπεκρής, ντύνεται Άγιος Βασίλης με στόχο να κλέψει ένα εμπορικό κέντρο. Κωμωδία που ξεχώρισε το 2003, έγινε καλτ και έφερε μία συνέχεια που προβλήθηκε πριν από λίγο καιρό στους κινηματογράφους. Δεν τη λες ταινία για τα παιδιά, αλλά τέλος πάντων...

Πολύ σκληρός για να πεθάνει (1988)

Εντάξει, εδώ ξεφύγαμε λίγο, αλλά το όλο στόρι εκτυλίσσεται τα Χριστούγεννα, οπότε είμαστε μέσα στο κλίμα. Κλασική ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις στο ρόλο του αστυνομικού που εγκλωβίζεται σε ένα κτίριο γεμάτο τρομοκράτες παραμονές των Χριστουγέννων.