Skip to main content

TOPS & FLOPS – Λάμψη Χόμσλι και Γουίμς και ο σωτήρας Πνίνι

Η στήλη Tops and Flops και ο «Manolo»  είναι και πάλι κοντά σας, για να σας παρουσιάσει τους κορυφαίους, αλλά και όσους απογοήτευσαν, σε Eurocup και Basketball Champions League.

Επιστροφή το 2022 για τη στήλη Tops and Flops, η οποία αυτό το ΣΚ σας παρουσιάζει τους κορυφαίους παίκτες και τις απογοητεύσεις, από την 9η αγωνιστική του Eurocup και τα Play in του Basketball Champions League.

TOPS:

Caleb Homesley

Για τον ταλαντούχο σκόρερ του Αμβούργου, σας είχαμε προϊδεάσει από το καλοκαιρινό μας αφιέρωμα στο Summer League (νο 4), όπου ο Χόουμσλι διέπρεψε. Τελικά δεν έμεινε στις ΗΠΑ, αλλά προτίμησε να περάσει τον Ατλαντικό και ήδη έχει μια θετική πορεία στην Ευρώπη και η παρουσία του σε BBL και Eurocup, τον καθιστά ως ένα από τα πιο hot ονόματα που κυκλοφορούν, εκτός Ευρωλίγκα. Στο θρίαμβο της ομάδας του επί της Τουρκ Τέλεκομ, όχι μόνο σκόραρε 29 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά, αλλά συνεισέφερε σε πολλούς τομείς δείχνοντας πόσο πολυσύνθετος είναι. Ένας swingman με μεγάλη προοπτική και εξαιρετική έφεση στο iso, σίγουρα θα απασχολήσει μεγαλύτερες ομάδες στο μέλλον.

Kyle Weems

Ο Γουίμς, σε αντίθεση με τον Χόουμσλι, βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, αποτελώντας έναν από τους πιο ολοκληρωμένους wings με 2-way profile στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο ρόλος του στη Βίρτους είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τόσο αποτελώντας βαρόμετρο σε άμυνα και επίθεση, όσο και συμπληρώνοντας ιδανικά τους Τεόντοσιτς και Μπελινέλι. Στη δύσκολη νίκη επί της Μπουργκ, πέτυχε 8 πόντους στην crunch time, με 2 τρίποντα και 2 εύστοχες βολές, χαρίζοντας σημαντική νίκη στην ομάδα του!

Willie Reed

Ο Αμερικάνος center φαίνεται να έχει βρει την Ιθάκη του στο Μαυροβούνιο και στη 2η σεζόν στην Μπούντουτσνοστ είναι από τους κορυφαίους ψηλούς της διοργάνωσης. Στο ντέρμπι με την Μπούρσασπορ, όχι μόνο είχε ένα από τα γνωστά νταμπλ – νταμπλ του, αλλά με ένα κόψιμο στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, στο Φρίμαν, σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του Τζίκιτς.

FLOPS:

Sindarius Thornwell

Ο Θόρνγουελ είναι το τελευταίο απόκτημα στην περιφέρεια της φιλόδοξης Ουλμ και η παρουσία του μέχρι τώρα δικαιολογεί την επιλογή του από το Λάκοβιτς, αλλά και το βιογραφικό του, καθώς είναι από τους παίκτες που έχουν προσφέρει σημαντικά στην πορεία της Βαυαρικής ομάδας σε Γερμανικό πρωτάθλημα και Eurocup. Ωστόσο, στην εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια ήταν σε μέτρια βραδιά, αδυνατώντας να κάνει τη διαφορά στην επίθεση και με λίγες καλές στιγμές…

Axel Julien

Η Μπουργκ έφθασε κοντά σε ένα μεγάλο διπλό μέσα στην Μπολόνια, αλλά κάποιες κακές επιλογές και λάθη στο φινάλε, μερικά εκ των οποίων από τον Ζουλιάν, στοίχισαν τελικά. Ο Γάλλος γκαρντ είναι κομβικός φέτος για τη Γαλλική ομάδα, αλλά στο παιχνίδι με τη Βίρτους δεν κατάφερε να δείξει το καλό του πρόσωπο.

Andrew Andrews

Το ίδιο ισχύει και για τον Αμερικάνο σκόρινγκ γκαρντ της Μπούρσασπορ, ο οποίος χρεώθηκε από νωρίς με φάουλ και δεν μπόρεσε να προσφέρει όσα ήθελε η ομάδα του στην επίθεση, αποτελώντας στήριγμα του Φρίμαν. Ίσως αν ο Άντριους είχε μια τυπική, για τα δεδομένα του, βραδιά στην επίθεση, η ομάδα του να έφευγε με ένα μεγάλο διπλό από την Ποντγκόριτσα.

TOPS:

Jalen Adams

Στο ερώτημα αν ο Άνταμς είναι ο πιο σταθερός και επιδραστικός παίκτης της φετινής Χάποελ Ιερ., η απάντηση είναι καταφατική! Ακόμη και στο κακό της ξεκίνημα με 0/3 στο Basketball Champions League, ήταν εκεί με πολύ θετικές εμφανίσεις. Τελικά ο τροχός γύρισε και πλέον η Χάποελ, με τον Χαλπερίν στον πάγκο της, έχει ανακάμψει και είναι μόλις 1 νίκη μακριά από το Top-16 της διοργάνωσης, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Αμερικάνο γκαρντ (ο οποίος είναι συνονόματος με τον Jaylen Adams, που επιχείρησε να φέρει πέρυσι ο Πρoμηθέας), με άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι στην Prometey.

John Roberson

Άλλη μια παρουσία του βραχύσωμου πόιντ γκαρντ στους Tops, καθώς «πήρε το όπλο του» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στέλνοντας την ομάδα του περιπετειωδώς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης! Ο Ρόμπερσον αποτελεί τον go-to-guy της φετινής Στρασμπούρ, τον άνθρωπο που μπορεί να οργανώσει και να σκοράρει και αν καταφέρει να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, τότε η Γαλλική ομάδα θα έχει ελπίδες να επαναλάβει τουλάχιστον την περσινή της πορεία…

Guy Pnini

Αν απορείτε πως ο βετεράνος, 38 Μαΐων, Πνίνι βρίσκεται στους κορυφαίους, με μόλις 3 πόντους και συνολικό PIR 4, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε, βλέποντας το παρακάτω βίντεο. Ο Ισραηλινός forward, μπαρουτοκαπνισμένος από καθοριστικά παιχνίδια σε όλη την καριέρα του, μπορεί να είχε 0/3 τρίποντα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, μπορεί να μην είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο, αλλά όταν έπρεπε να πάρει την ευθύνη, με την ομάδα του πίσω με 2 πόντους, δεν δίστασε και με ένα κλασικό του τρίποντο, από τη γωνία, «κράτησε ζωντανή» τη Χολόν, στέλνοντας τη σειρά σε 3ο αγώνα στην έδρα της!

FLOPS:

David Di Leo

Ο Ντι Λίο είναι από τις αποκαλύψεις του φετινού ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας καλή σεζόν και δείχνοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πολύτιμο ρολίστα, ακόμη και σε πιο υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, στον αγώνα με τη Στρασμπούρ «λύγισε» από το άγχος, κλωτσώντας την ευκαιρία που είχε, με 3 βολές και το σκορ στο 78 – 80, να στείλει το παιχνίδι έστω στην παράταση…

James Blackmon

Ο Μπλάκμον, αντίθετα, δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες φέτος και η παρουσία του στην Καρσίγιακα είναι μέτρια, χωρίς να επαναλαμβάνει την περσινή εκπληκτική του σεζόν. Ίσως η συνύπαρξη του με τον Κόλσον να μην είναι ιδανική, ίσως να μην έχει βρει ακόμη τα πατήματα του, αλλά αν δεν ανεβάσει στροφές και συνεχίσει, όπως στο παιχνίδι με την Τενερίφη, τότε η περσινή φιναλίστ Καρσίγιακα, ίσως μείνει νωρίς εκτός συνέχειας… Η ομάδα από τη Σμύρνη έχασε μεγάλη ευκαιρία την Τετάρτη να φύγει με το ροζ φύλλο από τα Κανάρια νησιά και με προβάδισμα πρόκρισης.

DJ Kennedy

Το παιχνίδι της Χάποελ Ιερ. με την Prometey ήταν παράσταση για ένα ρόλο από νωρίς, με την Ισραηλινή ομάδα να κυριαρχεί κατά κράτος. Οι Ουκρανοί είχαν αρκετούς από τους stars τους σε κακή βραδιά και δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να ακολουθήσουν στο σκορ. Ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές ήταν και ο έμπειρος Κένεντι, ο οποίος ήταν εκτός κλίματος, μη καταφέρνοντας να σκοράρει και υποπίπτοντας σε πολλά λάθη. Τώρα πλέον, η Prometey, με την πλάτη στον τοίχο, ψάχνει για την αντεπίθεση και για ένα μικρό θαύμα!