Skip to main content

TOPS & FLOPS – Οι κομβικοί Τζέιμς, Γκούντουριτς και ο αγνώριστος Ροντρίγκεθ

Η στήλη Tops and Flops και ο «Manolo»  κάνουν ένα μικρό break από το Eurocup και το BCL και παρουσιάζουν όσους ξεχώρισαν και απογοήτευσαν στα παιχνίδια της... διαβολοβδομάδας της Euroleague, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (3/2).

Σε διπλή αγωνιστική της Euroleague δεν θα μπορούσε να λείψει ένα έκτακτο Tops and Flops για την κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση! Αυτό το ΣΚ, λοιπόν, κάνουμε ένα break από Eurocup και BCL, για να σας παρουσιάσουμε όσους ξεχώρισαν και απογοήτευσαν στα παιχνίδια μέχρι το βράδυ της Πέμπτης…

TOPS:

Mike James

Ο Μάικ Τζέιμς, ένας από τους κορυφαίους σκόρερ αλλά και ταυτόχρονα πιο αμφιλεγόμενους παίκτες στην Ευρώπη, φέτος πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Πριγκηπάτο, στην πρωτάρα Μονακό και να την οδηγήσει ψηλά. Στην αρχή της σεζόν έδειξε αρκετές φορές το κακό του πρόσωπο, με βιαστικές επιλογές στην επίθεση και αδιαφορία σε μερικές περιπτώσεις. Στο άτυπο «μπράντεφερ» με τον κόουτς Μίτροβιτς, επικράτησε ο ίδιος και έκτοτε έχει αλλάξει την αγωνιστική συμπεριφορά του, όντας πιο ώριμος και αποτελώντας τον ηγέτη της Μονακό, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις! Σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» ο Τζέιμς «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, με μια επική εμφάνιση 29 πόντων, ενώ και στην ανατροπή απέναντι στον Ερ. Αστέρα, υπήρξε από τους καταλύτες, έστω και αν δεν χρειάστηκε να σκοράρει τόσο. Πάντως τέτοιο statline του Τζέιμς, με 16/24 σουτ σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια δεν είχαμε δει τελευταία, κάτι που δείχνει ότι εφόσον συνεχίσει έτσι, οι Μονεγάσκοι θα είναι από τα «καυτά» αουτσάιντερ για την πρόκριση στα Ρ/Ο.

Marko Guduric

Εξίσου κομβικός στο 2x2 της ομάδας του, ήταν ο Σέρβος guard/forward, ο οποίος μετά την απουσία του ΝτεΚολό έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιφέρεια και ανταποκρίνεται περίφημα μέχρι τώρα. Η συνεισφορά του στις νίκες απέναντι σε Βιλερμπάν και Αρμάνι ήταν μεγάλη, τόσο σε επίπεδο σκοραρίσματος, όσο και δημιουργίας. Ειδικά στο παιχνίδι με την Αρμάνι, ήταν ο παίκτης που όχι μόνο κράτησε την ομάδα του όρθια, όταν η αντίπαλος έκανε την αντεπίθεση της, αλλά και εκείνος που έδωσε το τελικό χτύπημα, με ένα «τρίποντο – μαχαιριά» λίγο πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Γκούντουριτς έχει αποδείξει από πέρυσι πόσο μπορεί να αλλάξει μια ομάδα, μια επιτυχημένη μεταγραφή στα μέσα της σεζόν…

Vladimir Lucic

Αν θα μπορούσαμε να κατονομάσουμε τον πιο απαραίτητο παίκτη, το βαρόμετρο της Μπάγερν, τότε η επιλογή του Λούτσιτς θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Οι Βαυαροί, μετά το κακό τους ξεκίνημα με 4 σερί ήττες, όσο έλειπε ο Σέρβος forward, από την επιστροφή του και μετά, έχουν «πατήσει γκάζι» και είναι σε τροχιά 8αδας. Ο Λούτσιτς, με το μεστό παιχνίδι και την πολυεπίπεδη προσφορά του, είναι ένας από τους κορυφαίους πλάγιους της Euroleague και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση. Την περασμένη εβδομάδα πάλεψε με τους συμπαίκτες του για ένα σπουδαίο διπλό στη Βαρκελώνη (που ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν ήρθε ποτέ) και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Μακάμπι, είχε ξανά τεράστια προσφορά, με την ομάδα του να πετυχαίνει σημαντική και εύκολη νίκη.

FLOPS:

Sergio Rodriguez

Ο Ισπανός γκαρντ είναι αναμφίβολα από τους πιο επιδραστικούς και ταλαντούχους παίκτες της τελευταίας 10ετίας στην Ευρώπη, αλλά ο πανδαμάτωρ χρόνος αφήνει πια ανεξίτηλα πάνω του τα σημάδια του… Η φετινή παρουσία του είναι μακριά από τα στάνταρ που έχουμε συνηθίσει, κάτι που επιβεβαιώθηκε και το περασμένο 4ήμερο, όπου ο Ροντρίγκεθ δεν κατάφερε να προσφέρει, ούτε με το καλό μακρινό του σουτ (0/8 τρίποντα), ούτε κάνοντας τη διαφορά σε άλλους τομείς. Η πενιχρή συγκομιδή των 62 πόντων κατά μ.ο. για την ομάδα του, σε αυτά τα παιχνίδια, οφείλεται και στη δική του κακή κατάσταση. Τουλάχιστον η Αρμάνι κατάφερε να «σώσει την παρτίδα», νικώντας στο Βελιγράδι, ωστόσο αν ο Ισπανός δεν βελτιωθεί άμεσα, τότε δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η βαθμολογική της θέση στο μέλλον.

Luka Mitrovic

Σίγουρα δεν μπορεί να αποδωθεί το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το 0/2 του Ερυθρού Αστέρα, στον «τίμιο» Μίτροβιτς, ο οποίος παρά τις ατυχίες που έχει αντιμετωπίσει με τραυματισμούς, ξεπέρασε κάθε προσδοκιά και συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα του στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, οι καλές του εμφανίσεις φέτος και η συνολική του προσφορά έχουν «κακομάθει» τους οπαδούς του Αστέρα, που περίμεναν περισσότερα από αυτόν στα δύο τελευταία παιχνίδια, με ισάριθμες εντός έδρας ήττες. Ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να μείνει πολύ στο παρκέ, υποπίπτοντας σε αρκετά φάουλ και γενικά ήταν μακριά από τον καλό φετινό του εαυτό, κάτι που στοίχισε στην ομάδα του…

Jaylen Reynolds

Κλείνουμε με έναν παίκτη που φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή έκδοση του. Ο λόγος για τον Ρείνολντς, ο οποίος επέστρεψε στο Τελ Αβίβ, για να γίνει ο σέντερ – φόβητρο που είδαμε πέρυσι στην Μπάγερν, αλλά τελικά δεν δικαιώνει τον ντόρο και έχει μείνει πίσω στο rotation, με τον βελτιωμένο Ζίζιτς να προτιμάται στη θέση 5. Και στα δύο παιχνίδια, ο Αμερικάνος ψηλός δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, όντας άστοχος και με μέτρια αμυντική εικόνα, προσφέροντας κυρίως στα ριμπάουντ. Η αστάθεια είναι ένα χαρακτηριστικό που ανέκαθεν τον χαρακτήριζε, αλλά φέτος ειδικά, δείχνει να μην μπορεί να κάνει πάνω από μία – δύο σερί καλές εμφανίσεις.