Skip to main content

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Power Forwards από το ΝΒΑ που μπορούν να κάνουν την διαφορά στην Euroleague

Το «Shot Clock» γράφει για τέσσερις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις power forward από το ΝΒΑ που θα μπορούσαν να έχουν θέση βασικού σε καλές ομάδες της Euroleague.

Η θέση του Power Forward παρότι έχει θεωρηθεί διαχρονικά υποτιμημένη, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια εξαιρετική αναγνώριση με τους δύο τελευταίους MVP της Ευρωλίγκας να είναι παίκτες της θέσης «4». Μάλιστα, με την πιθανότητα – αλλά όχι βεβαιότητα- να μετακινηθούν και οι δύο για άλλες ομάδες (το θέμα Vezenkov-Kings είναι ανοιχτό, ενώ ο Mirotic θα αποτελέσει παρελθόν από την Μπαρτσελόνα) είναι πλέον αρκετά κρίσιμο οι ομάδες να κοιτάξουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για να καλύψουν τέτοιου τύπου κενά. Εμείς, όπως πάντα φροντίζουμε να σας έχουμε ένα βήμα μπροστά, οπότε δείτε 4 τεσσάρια που θα είχαν θέση βασικού σε καλές ομάδες της Ευρωλίγκας σε προσιτές τιμές -για μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Φυσικά, μιας και οι προτάσεις μας είναι βασισμένες σε παίκτες του NBA αυτή τη φορά, πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι η προτεραιότητα πάντα βρίσκεται εκεί. Όμως, με σωστή προσέγγιση και πρόταση, πάντα ένας καλός οργανισμός της Ευρωλίγκας μπορεί να κάνει μια κίνηση. Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Jabari Parker

Είναι σπάνιο ένας τόσο καλός παίκτης να μένει τόσο καιρό χωρίς συμβόλαιο. Ο Jabari Parker μετρά 14.2 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του και είναι ένα επιθετικό υπερόπλο. Οι τραυματισμοί και μερικές…ατυχείς δηλώσεις έκαναν τη λίγκα να χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ωστόσο μια ενδεχόμενη απόφαση του να έρθει στην Ευρώπη μπορεί να αλλάξει το χάρτη της λίγκας. Ο Πάρκερ έχει παιχνίδι με πλάτη και πρόσωπο, μπορεί να σουτάρει, αλλά και να δημιουργήσει, είναι αθλητικός και προσαρμοστικός σε κάθε επιθετικό σύστημα. Αμυντικά, υπάρχουν θέματα που στην Ευρώπη που λόγω επιπέδου και κανονισμών είναι αρκετά πιο εύκολο να αμυνθείς μπορούν να μειωθούν. Τον Γενάρη ακούστηκε για την Παρτιζάν. Τώρα η προτεραιότητα είναι στο ΝΒΑ, εκτός αν κάποιος κάνει μια υπέρβαση που αξίζει.

Sandro Mamukelashvili

Φεύγοντας από το Milwaukee, ο Γεωργιανός παίκτης των Σπερς κατάφερε να δείξει γρήγορα το πόσο καλός είιναι. Με 10.8 πόντους και 6.7 ριμπάουντ ανά 23 λεπτά αγώνα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Spurs, οι οποίοι του έδωσαν εγγυημένο συμβόλαιο. Πλέον, ως restricted free agent, το μέλλον του είναι στον άερα, αν και οι πιθανότητες είναι με το να βρει ακόμη μια δουλειά στο ΝΒΑ. Ωστόσο, ο Mamu είναι παίκτης κομμένος και ραμμένος για σταρ του Ευρωπαικού μπάσκετ. Και μια ομάδα μπορεί να το επιδιώξει, με το απαραίτητο τίμημα.

Keita Bates Diop

Ο Bates-Diop είναι ένας εξαιρετικός μπασκετμπολίστας που όμως η αθλητικότητα και το κορμί του δε του επιτρέπουν να λάμψει στο ΝΒΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να κερδίσει χρόνο και ρόλο στους Spurs, αλλά με το συμβόλαιο του να λήγει, το να βρει ομάδα δεν είναι καθόλου δεδομένο. Ο Bates-Diop είναι αρκετά ευφυής, σουτάρει με 40% για τρεις και σε ένα χαμηλότερο επίπεδο από αυτό του ΝΒΑ μπορεί να δείξει και εξαιρετικά στοιχεία ως all around star. Στα 27 του η πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή.

Eugeni Omoruyi

Οι Pistons έχουν την option του για τη νέα σεζόν και ακόμη και αν την ενεργοποιήσουν, δεν αποκλείεται να τον αφήσουν ελεύθερο μέσα στη χρονιά. Ο Omoruyi είναι ένας δυνατός αθλητής, που παλεύει σε κάθε φάση, κυνηγάει τα κοψίματα και το επιθετικό rebound, ενώ μπορεί να αλλάξει στην άμυνα. Δεν είναι αρκετά skilled για να παίξει στο «4» στο ΝΒΑ, αλλά στην Ευρώπη θα είχε εξαιρετικό μέλλον  ως tweener στις θέσεις 4 και 5.