Skip to main content

Οι 3+1 κορυφαίες εμφανίσεις στη σύγχρονη ιστορία του All Star Game του ΝΒΑ!

Τα φώτα του παγκοσμίου μπάσκετ είναι στραμμένα στο Κλίβελαντ και στο NBA All Sta Game, με το «Shot Clock» να θυμάται 3+1 κορυφαίες εμφανίσεις στην σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Το Σαββατοκύριακο του All Star Game είναι εδώ και εμείς κάνουμε μια σύντομη αναδρομή σε τρεις κορυφαίες εμφανίσεις των σύγχρονων all star game. Η τρομερή σύμπτωση δεν είναι άλλη παρά αυτή που θέλει τις τρεις κορυφαίες εμφανίσεις από το 2010 και έπειτα να ανήκει σε τρεις παίκτες των φετινών Lakers. Βέβαια τότε κανείς από τους τρεις δεν αγωνιζόταν στο Los Angeles! Ας δούμε λοιπόν τρεις θρυλικές εμφανίσεις σε All Star Game!

Anthony Davis

To 2017 o superstar των Lakers, που τότε αγωνιζόταν στους New Orleans Pelicans, σκόραρε 52 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ σε όλα τα All Star Game. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα της δεκαετίας που μας πέρασε σημαδεύτηκαν ως τα παιχνίδια με το λιγότερο ενδιαφέρον μιας και οι παίκτες... το παράκαναν με το θέαμα έναντι της ουσίας, οι 52 πόντοι αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη επίδοση. Ο Davis συνόδευσε την εμφάνισή του με 10 ριμπάουντ, παίρνοντας φυσικά σπίτι του το βραβείο του MVP.

Russell Westbrook

Στο ίδιο all-star game με το παραπάνω, ο Westbrook ήρθε από τον πάγκο και αγωνίστηκε όλα και όλα 19 λεπτά. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, «έγραψε» 41 πόντους και 7 ασίστ, αριθμοί που προκαλούν ίλιγγο και φυσικά δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά από κανέναν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα, μεγάλο κομμάτι της στατιστικής οφείλεται στη χαλαρότητα του ματς και στην ικανότητα του πρώην MVP να έχει σπουδαίους αριθμούς, αλλά αυτό δεν αναιρεί τη σπουδαίοτητα της εμφάνισής του.

LeBron James

Στο All Star Game του 2018 τα πράγματα άρχισαν να (ξανά)σοβαρεύουν και αφού οι νίκες σε τέτοια παιχνίδια απέκτησαν ξανά νόημα, ο απόλυτος winner και ηγέτης του ΝΒΑ LeBron James δε θα μπορούσε παρά να δώσει μια μοναδική παράσταση. Ο LeBron είχε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε ένα εξαιρετικό ματς στο οποίο η ομάδα του πήρε τη νίκη απέναντι στην ομάδα του Στεφ Κάρι. Σίγουρα, υπάρχουν τουλάχιστον άλλες 2 ή 3 εμφανίσεις του βασιλιά σε ASG που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε, όμως διαλέξαμε αυτή μιας και ήταν ένα ματς που έμοιαζε να μετράει...μετά από χρόνια!

Η τελευταία παράσταση που κρατήσαμε δεν ανήκει σε κάποιον παίκτη των Lakers, αλλά στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης στο δρόμο του προς τη κατάκτηση κάθε βραβείου, στέφθηκε πέρσι MVP του All Star Game σκοράροντας 35 πόντους, έχοντας 16 στα 16 σουτ. Όχι και άσχημα!