Skip to main content

Το στοιχείο κλειδί για τους Σέλτικς και το μοναδικό θετικό για τους Γουόριορς

Το «Shot Clock» κρατάει σημειώσεις από το τρίτο ματς της σειράς των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Γκόλντεν Στέιτ και Βοστόνη.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (911) , οι Celtics έκαναν το χρέος τους και έκαναν το 2-1 παίρνοντας κεφάλι στη σειρά και εμείς πάμε να δούμε μερικά κρίσιμα σημεία από το ματς:

1. Η ομάδα του Kerr μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σα να ήθελε να πάρει το ματς. Η ομάδα του Udoka μπήκε στον αγωνιστικό χώρο σα να ΖΟΥΣΕ για αυτό το ματς. Η διαφορά έντασης ήταν τεράστια και με τον Jaylen Brown να είναι ξανά πολύ καλός στο πρώτο δεκάλεπτο πήραν μια καλή διαφορά από την αρχή.

2. Από την άλλη, οι Warriors με εξαίρεση ξανά τους Curry και Wiggins, ήταν σα να μη βρίσκονται στο πνεύμα του αγώνα και αυτό ίσχυε μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου.



3. Στοιχείο κλειδί ήταν η επιστροφή του Robert Williams σε ένα πιο ξεκούραστο επίπεδο. Αυτό αποτυπώθηκε σε κάθε πιθανό τομέα του ματς με τον Timelord να είναι ο MVP της βραδιάς. Οι Celtics κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, έπνιξαν τους Warriors με τις δεύτερες ευκαιρίες τους, προστάτεψαν τη ρακέτα τους και κράτησαν τους Warriors σε πολύ χαμηλό σκορ.

4. Ίσως το μόνο θετικό που έχουν να κρατήσουν οι Warriors είναι ότι για άλλο ένα ματς αμύνθηκαν πολύ καλά στον Tatum κάτι που γίνεται trend στη σειρά.



5. Αν υπήρχε Finals MVP τώρα, αυτό θα έπρεπε να πάει στον Jaylen Brown ο οποίος σε κάθε ματς δίνει το 200% σε άμυνα και επίθεση και χθες ήταν απλά καταπληκτικός.

6. Ο Steve Kerr πήγε αρκετά φοβικά και έπαιξε τους Thompson και Draymond πολύ περισσότερο από όσο έπρεπε. Από τη μια είναι λογικό να πιστεύει στον κορμό της δυναστείας αλλά ο Draymond έκανε πιθανότατα το χειρότερο του ματς στα (ούτως ή άλλως μέτρια) πλέι οφ του, ενώ ο Klay μπορεί να εμφανίστηκε επιθετικά, όμως τα 3 ριμπάουντ του στα 39' πονάνε, ειδικά αν συνδυαστούν με την μέτρια άμυνά του.

7. Σημαντικός ήταν ξανά ο Smart. Οι Celtics έχουν ανάγκη από ένα σταθερό τρίτο πόλο στην επίθεση τους και ως τώρα στους Τελικούς ο Smart ήταν αυτός στις δύο νίκες της ομάδας του. Ο Smart έπαιξε έξυπνα και επιτέθηκε στον Στεφ Κάρι, όντας πιο δυνατός από αυτόν και σκόραρε σε αυτόν ξανά και ξανά.

8. Η συνέχεια της σειράς μας φέρνει στο 4ο και πιο κρίσιμο ματς της σειράς. Η βασική μας εκτίμηση είναι ότι δε μπορεί συνεχώς οι σταρ των Warriors να κάνουν underperform. Κάποια στιγμή, Thompson και Green θα πρέπει να εμφανιστούν ταυτόχρονα. Και αυτό αν δε γίνει τώρα, η σειρά ίσως τελειώσει. Οι Celtics έδειξαν ότι πλέον είναι διατεθειμένοι να αρχίσουν τα double team στον Στεφ και αν οι συμπαίκτες του Στεφ δεν παίζουν στο επίπεδο που τους αναλογεί το Game 4 θα είναι συντριβή. Από την άλλη, οι Celtics έχουν πετύχει ακριβώς αυτό που ήθελαν: να έχουν τη σειρά στα χέρια τους και όσο οι Warriors επιλέγουν να παίζουν χωρείς τον Looney, η δουλειά τους θα γίνεται εύκολη καθώς η χθεσινή μάχη των rebound ήταν εκκωφαντική.