Skip to main content

Οι έξι λόγοι που κάνουν τον Πάσκαλ ελκυστικό για τον Παναθηναϊκό

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποκτήσει τον Έρικ Πάσκαλ. Αν τελικά καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του Αμερικανού, θα πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση. Το «Shot Clock» εξηγεί επιγραμματικά τα πλεονεκτήματα που θα δώσει στους «πράσινους» η συγκεκριμένη μεταγραφή, ενόψει των υποχρεώσεων τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

  1. Αρχικά, η αγορά του ΝΒΑ παραμένει ανοικτή για αυτόν. Πρόκειται για παίκτη επιπέδου ΝΒΑ και όχι παίκτη που τον ξέβρασε η λίγκα και έρχεται στην Ευρώπη, κάτι που συμβαίνει συνήθως. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο Πάσκαλ δε θα έβρισκε κάπου ένα συμβόλαιο ακόμη και για 12ος.
  2. Το αθλητικό επίπεδο του από πλευράς δύναμης το έχουν ελάχιστοι στην Ευρώπη. Αν αυτό συνδυαστεί με την ικανότητα του να βάζει τη μπάλα στο παρκέ, τότε είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.
  3. Στο ΝΒΑ ήταν κακός αμυντικός γιατί δε μπορούσε να ακολουθήσει τους ξέφρενους ρυθμούς. Όμως, ως πρώην μέλος του Βιλανόβα και των Γουόριορς, είναι παίκτης που θα παίξει εύκολα άμυνα στην Ευρωλίγκα, αντιλαμβάνεται τα concepts και για εδώ αθλητικά είναι πολύ πάνω του μέσου όρου.
  4. Το σουτ του σίγουρα δεν είναι το πιο σταθερό, αλλά μπορεί να προσφέρει catch and shoot που πρέπει να σέβεται η αντίπαλη άμυνα. Αλλά και πάλι στην Ευρώπη, μπορεί να πάει στο midpost και στο ποστ απέναντι σε όλους.
  5. Είναι ερώτημα αν μπορεί να κατέβει στο "3". Ωστόσο, έχει αρκετά ένστικτα που λένε ότι μπορεί σταδιακά να προσαρμοστεί ακόμη και σε τέτοιο ρόλο. Αν το κάνει, μιλάμε για… εφιαλτικό match up για τα υπόλοιπα SFs.
  6. Too strong, too big, too fast. Μεταγραφή από το πολύ πάνω ράφι.