Skip to main content

Τζορτζ Πάπας: 3+1 στοιχεία για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού

To “Shot Clock” συστήνει τον άγνωστο σε πολύ κόσμο ομογενή γκαρντ που απέκτησαν οι ερυθρόλευκοι.

Η απόκτηση του George Papas από τον ΟΣΦΠ ίσως προξένησε αρκετά ερωτηματικά γύρω από το ποιος είναι μπασκετικά ο Έλληνας γκαρντ που παίρνει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και μάλιστα στο υψηλοτερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. 

Μετά από πεντε σεζόν στο Κολλεγιακό μπάσκετ με το μικρό κολλέγιο του Monmouth, ένα all around παιχνίδι που σίγουρα αρέσει και πολύ (!) δουλειά για να τα καταφέρει σε αυτό το επίπεδο, ο Papas -που δύσκολα κάποιος τον έχει δει πολλές φορές, λόγω του κολλεγίου που έπαιζε - έρχεται ως στιχημα. Και εμείς ας δούμε 3+1 στοιχεία για το νέο παίκτη του Ολυμπιακού.

1. Παρότι έπαιζε στο κολλέγιο μέχρι φέτος, είναι 24 ετων. Το παιχνίδι του είναι άγουρο, όμως είναι hustler με μια προσπάθεια να βρει το ρόλο του ως σουτέρ. 195cm + Έλληνας+ (δυνατότητα να γίνει) σουτέρ είναι στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν. Σαφώς, δεν περιμένουμε να τον δούμε στο ροτέισον των ερυθρολεύκων 

2. Δεν υπάρχει ένα στοιχείο στο παιχνίδι του που να λέγαμε ότι είναι επιπέδου Ευρωλίγκας (τώρα). Έιναι 2 χρόνια (τουλάχιστον) μακριά από αυτό. Δεν θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο να δωθεί και δανεικός σε μια ομάδα της Α1 ( ; ) για να τον έχει από κοντά. Αυτό που αρέσει στον Πάπας είναι ότι πρόκειται για  fundamental παίκτη.

3. Με μια γενική έλλειψη σε ποιοτικά γκαρντ στην ελληνική αγορά, ο ΟΣΦΠ κάνει ένα άλμα στο NCAA σε ένα παίκτη που μπορεί να βγει, μπορεί όμως και να μην παίξει ποτέ ουσιαστικά. Αν τα πέντε κολλεγιακά χρόνια του μας επιφυλάσσουν κάτι που δεν έχουμε δει, ανυπομονούμε να το μάθουμε.

+1: Η κίνηση αυτή έχει ουσιαστικά μηδέν κόστος. Ο Ολυμπιακός παίρνει ένα παίκτη που δεν είναι έτοιμος, αλλά δεν είναι και ακριβώς νεαρός. Θέλει να δει αν μπορεί να κερδίσει κάτι από αυτόν, να τον αξιολογήσει (ακόμη και αν δε τον κρατήσει στο ρόστερ) χωρίς να υπαρχει οικονομικό βάρος ή πίεση.