Skip to main content

Πέντε παίκτες που αξίζει να δεις στο Eurobasket

Το  "Shot Clock" επέλεξε μια πεντάδα παικτών που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στη διοργάνωση

H μεγάλη διοργάνωση του καλοκαιριού έρχεται και μια σειρά από αστέρια θα γεμίσουν τις μπασκετικές μας οθόνες. Το να μιλήσει κανείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Λούκα Ντόνσιτς ή τον Νίκολα Γιόκιτς ίσως είναι περιττό. Όμως, υπάρχουν μια σειρά από ΝΒΑers που είτε θα πρωταγωνιστήσουν στις ομάδες τους είτε θα είναι εξαιρετικοί ρολίστες και πέντε από αυτούς θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το μικρό αφιέρωμα.

5. Willy Hernangomez


Ο ψηλός της Νέας Ορλεάνης έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 9.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ σε 17 λεπτά παιχνιδιού στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και είναι η αδιαμφισβήτητη νούμερο 1 επιλογή της Ισπανίας – η οποία δεν είναι πια το ίδιο δυνατή. Παρά την παρουσία του αδερφού του Juancho (που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και έρχεται από μια κακή σεζόν, που όμως τον βρήκε ως πρωταγωνιστή σε μια εξαιρετική ταινία!), ο Willy φαντάζει ο μόνος Ισπανός που μπορεί να έχει σταθερά πολύ καλή απόδοση και να πρωταγωνιστήσει. Αν η Ισπανία φτάσει μακριά θα σημαίνει ότι ο Center της θα παίζει σε εξωπραγματικά επίπεδα.

4. Sandro Mamukelashvili


O 23χρονος απόφοιτος του Seton Hall, όπως είναι λογικό δε μπόρεσε να βρει σημαντικό χρόνο και ρόλο σε μια ομάδα όπως οι Bucks. Όμως έχει δείξει ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο και το Eurobasket είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξει πόσο καλός παίκτης είναι. Ήδη στον αγώνα απέναντι στην Εθνική τον είδαμε να σκοράρει 21 πόντους και να μαζεύει 9 ριμπάουντ και δεν αποκλείεται να αναδειχθεί ως η 1η επιλογή της εθνικής γεωργίας ξεπερνώντας τον Σενγκέλια.

3. Dennis Schroeder


Τα τελευταία χρόνια, η καριέρα του γερμανού άσσου έχει πάρει την κάτω βόλτα. Έχοντας τον κόσμο στα πόδια του και μια πρόταση 90 εκ. για 4 χρόνια από τους Lakers, επέλεξε να την αρνηθεί και να πιστέψει στον εαυτό του. Ήρθαν όμως τα καταστροφικά του play-off και ξαφνικά οι ομάδες φοβήθηκαν τόσο την άμυνά του, όσο και το εγωιστικό πολλές φορές παιχνίδι του και βρέθηκε με minimum συμβόλαιο! Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ελεύθερος και είναι ο ηγέτης της Εθνικής Γερμανίας, η οποία έχει την τελική φάση στην έδρα της. Περιμένουμε ένα δυνατό show από τον κατά τα άλλα ικανότατο guard.

2. Lauri Markkanen


O Φινλανδός Forward αποτελεί τον καλύτερο παίκτη της Εθνικής του με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Με ύψος 213 εκατοστά, ικανότητα να σουτάρει και να παίζει στο ποστ, ο “Finnisher” μετά από μια μεστή σεζόν (ειδικά στο πρώτο μισό της), θέλει να δείξει ότι στο FIBA basketball αποτελεί ένα εφιαλτικό match-up για κάθε αντίπαλο. Φαντάζει δύσκολο να μην έχει πάνω από 18 πόντους ανά παιχνίδι.

1.  Evan Fournier


To μεγάλο όνομα της Γαλλίας στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι ο Rudy Gobert. Kι όμως, η παρουσία του shooting guard των Knicks αποτελεί την εγγύηση ότι η Γαλλία θα είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Ο Fournier, που ούτως ή άλλως είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ότι στο επίπεδο εθνικών ομάδων είναι ένας εκ των κορυφαίων του κόσμου. Στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις που συμμετείχε είχε 17, 18.7 και 19.8 πόντους μ.ο. όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής μιας ομάδας που διεκδικούσε τον τίτλο. Και αυτό θα κάνει και φέτος.