Skip to main content

Αταμάν: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, θα δούμε για Παπαπέτρου»

Για την νίκη – πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ, αλλά και τον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο προπονητή να μιλά και για τις πιθανότητες συμμετοχής των Μπαλτσερόφσκι και Παπαπέτρου.

«Αποκτήσαμε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν ξεφύγαμε στο σκορ γιατί χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, κάποια λέι-απ. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε να είμαστε επιθετικοί. Προσπαθούμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και κάποιες φορές, σε αυτές τις περιπτώσεις, καταφέρνεις να ξεφύγεις στο σκορ. Αυτό το πετύχαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν με τα σουτ του Βιλντόσα δημιουργήσαμε σημαντική διαφορά στο σκορ. Κάναμε σημαντική προσπάθεια στην άμυνα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήταν πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στον τελικό», ήταν το αρχικό σχόλιο του Αταμάν, για να προσθέσει:  

«Στο δεύτερο ημίχρονο είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στο πρώτο είχαμε πρόβλημα με την pick-n-roll άμυνα, κάναμε κάποια λάθη που συζητήσαμε στα αποδυτήρια. Έτσι γίναμε πιο επιθετικοί στην άμυνα. Και μπορώ να πω ότι η άμυνά μας ήταν άψογη. Στην επίθεση δεν έχουμε ακομα ισορροπία. Χρειαζόμαστε βελτίωση. Το θέμα είναι ότι έχουμε ομαδική νοοτροπία στην άμυνα».

Στην συνέχεια ο Αταμάν αναφέρθηκε στον επερχόμενο τελικό με τον Ολυμπιακό (30/9, 20:30), λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μας λείπουν δυο σημαντικοί Έλληνες παίκτες (σ.σ. Μήτογλου, Παπαπέτρου). Την περασμένη εβδομάδα στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" είχαν σημαντική συνεισφορά κόντρα στην Εφές και την Μπάγερν. Έχουμε πρόβλημα στο ελληνικό rotation. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για έναν τελικό. Θα μιλάμε για διαφορετικό παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Είναι ένας τελικός, ένα μονό παιχνίδι... Θα δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής των Μπαλτσερόφσκι και Παπαπέτρου, ο Τούρκος τεχνικός υποστήριξε:

«Ο Μπαλτσερόφσκι θα είναι έτοιμος για αύριο αλλά θα πρέπει να δούμε αν θα αγωνιστεί ο Παπαπέτρου. Ίσως υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έκανε πολύ καλό παιχνίδι σήμερα. Θα δούμε».