Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Δεν θα είμαι ο κλασσικός γραφικός να γκρινιάζει για τη διαιτησία, όπως κάνουν άλλοι»

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο Game 3 των τελικών της Basket League, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, να μιλά για τα αμυντικά λάθη της ομάδας του,  αλλά και για την διαιτησία της αναμέτρησης.

"Δεν σιγουρέψαμε την μπάλα, κάναμε επιθέσεις που τους δώσαμε την μπάλα στα χέρια. Κάναμε πάρα πολλά αμυντικά λάθη. Αφήσαμε πάρα πολλά αριστερά λέι-απ στον Ναν και στον Σλούκα. Βέβαια επηρέασε και τον τρόπο που παίξαμε το παιχνίδι αμυντικά ο τρόπος που σφύριξαν οι διαιτητές από την αρχή. Χρεώθηκαν όλοι μας οι παίκτες κατευθείαν με δύο-τρία-τέσσερα φάουλ. Ο Παναθηναϊκός είχε 10 βολές παραπάνω για ένα τέτοιο παιχνίδι. Εγώ δεν θα είμαι ο κλασικός γραφικός, όπως κάνουν άλλοι, να γκρινιάζει για τη διαιτησία. Θα ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι, για να είμαστε πιο έτοιμοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο παιχνίδι της Τετάρτης στο γήπεδό μας", ήταν τα λόγια του προπονητή των Πειραιωτών  στην flash interview του αγώνα. 

Λίγο αργότερα, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, πρόσθεσε: 

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έπαιξε αποφασιστικά. Εμείς δεν παίξαμε στα στάνταρ μας, τουλάχιστον σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παίξουμε με ένταση στην άμυνα γιατί φορτώθηκαν αρκετοί παίκτες από νωρίς με πολλά φάουλ, 2,3 4 και αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αδόκιμα σχήματα. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν αναμενόμενη. Πάμε τώρα να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης στο γήπεδό μας».

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός μπορεί να συνεχίσει να παίζει σε υψηλό τέμπο και να πάρει το πρωτάθλημα με αυτό το στυλ παιχνιδιού, απάντησε: «Δεν νομίζω πως είναι τόσο υψηλό το τέμπο. Είναι η καλή εκτέλεση, είναι η ποιότητα των δύο ομάδων η οποία είναι δεδομένη. Υπάρχει πνευματική κούραση και από τις δύο ομάδες. Νομίζω πως εμείς πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, στο ομαδικό παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά. Δεν θεωρώ πως εμείς είμαστε χειρότεροι επιθετικά, ούτε ότι ο Παναθηναϊκός είναι χειρότερος αμυντικά. Ο κάθε ένας έχει τη δική του φυσιογνωμία. Εμείς σήμερα ήμασταν ανέτοιμοι πνευματικά για αυτά που συνέβησαν στο γήπεδο. Ειδικά εκεί που περάσαμε έναν πόντο και ελέγχαμε το ματς πνευματικά, παίξαμε 4-5 πολύ κακές άμυνες και δώσαμε και τρεις μπάλες στα χέρια τους. Αυτό ήταν κομβικό σημείο του παιχνιδιού».