Skip to main content

Λι: «Μπορούμε να γίνουμε ομάδα που κερδίζει»

Ο Πάρις Λι έγινε ο ήρωας του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Λαυρίου. Σημείωσε 22 πόντους και οι δύο τελευταίο ήταν αυτοί που διαμόρωσαν το 84-86 και σφράγισαν τη νίκη των «πράσινων». Ο Αμερικάνος γκαρντ παραδέχθηκε πως τα πρώτα λεπτά ήταν καθοριστικά, αλλά εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πίστη στην ομάδα του.

«Το Λαύριο μπήκε από την αρχή με ενέργεια, ενώ εμείς κάπως... επίπεδοι», παραδέχθηκε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ: «Καταφέραμε να σκέψουμε μια τρύπα και να βρεθούμε οι ίδιοι μέσα της. Προσπαθήσαμε να βγούμε από αυτήν, αλλά μπορώ να πω ότι μου άρεσε η αντίδρασή μας στην τελική ευθεία, Δεν αναζητώ δικαιολογίες στις απουσίες παικτών, αλλά έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Και πάλι βρέθηκαν παίκτες να κάνουν το βήμα μπροστά όπως ο Μπέικον, ο Ουίλιαμς, οι δίδυμοι (Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης) έπαιξαν πολύ καλά στην άμυνα. Χάρη στην άμυνα άλλωστε επιστρέψαμε στο παιχνίδι. Σημείωσαν 25 πόντους σε ένα δεκάλεπτο, το οποίο πολύ μεγάλο νούμερο. Νομίζω είναι και ρεκόρ για την ομάδα τους. Θέλαμε να μειώσουμε αυτόν τον αρτιθμό. Έχουν όμως πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Κόουλ που αξίζει συγχαρητήρια, όπως και όλο το Λαύριο που έπαιξε πολύ καλά. Ήταν θέμα ενέργειας».

Όταν ρωτήθηκε για την δική του απόδοση και του αρέσει περισσότερο να σκοράρει, οι ασίστ ή τα κλεψίματα, στάθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη στο τελευταίο ουσιαστικά: «Μου αρέσει να παίζω άμυνα. Τα πρώτα μου σουτ έτσι κι αλλιώς δεν βρήκαν το στόχο και προσπάθησα να επηρεάσω το πιαχνίδι με διαφορετικούς τρόπους και σίγουρα μέσα από την άμυνα. Είναι ο τρόπος μου για να κερδίζω ενέργεια».

Στον επίλογό του τόνισε: «Έχουμε σπουδαίους παίκτες. Δεν ξέρω τι φταίει ακριβώς, αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να βάλουμε όλα τα κομμάτια στη θέση τους. Δεν έχουμε κάνει ακόμη το «κλικ», αλλά πιστεύω πως μπορούμε να το κάνουμε. Μπορούμε να γίνουμε μια ομάδα που θα κερδίζει».