Skip to main content

Ολυμπιακός - Θέλει να στεφθεί Βασιλιάς στο Κάουνας κόντρα στη Ρεάλ

Πρωταθλητής Ευρώπης για 4η φορά στην Ιστορία του θέλει να στεφθεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ρεάλ στη Zalgirion Arena του Κάουνας. 

Οι δυο ομάδες αναμετρώνται σε τελικό Euroleague για 4η φορά, με τους Μαδριλένους να κρατούν τα σκήπτρα της παράδοσης με ισχνό προβάδισμα 2 νικών έναντι 1 ήττας.

Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 9η φορά σε τελικό Euroleague, μετρώντας μέχρι στιγμής 3 κατακτήσεις σε 8 τελικούς, ενώ από την άλλη η Ρεάλ έχει 10 τρόπαια σε 19 τελικούς, συμμετέχοντας φέτος στον 20ο τελικό της.

Το 1995 στη Σαραγόσα η Ρεάλ ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος, ενώ το 2013, ακριβώς δηλαδή δέκα χρόνια πριν, η τότε ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατακτούσε το τρόπαιο κόντρα στη «Βασίλισσα». Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στον τελικό της Μαδρίτης το 2015, όπου νικητές ήταν και πάλι οι Μαδριλένοι.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί πλήρης χωρίς να υπάρχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Από την άλλη για τη Ρεάλ υπάρχουν οι γνωστές απουσίες των τραυματιών Πουαριέ, Ντεκ και Αλοθέν, αλλά και του τιμωρημένου Γιαμπουσέλε.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime. Την Κυριακή 21/5, διεξάγεται και ο μικρός τελικός στις 17:00 με την 3η θέση να διεκδικείται από τους Μπαρτσελόνα και Μονακό.

Διαιτητές του τελικού είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία). 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 7000 φίλων του, με τους οπαδούς των Πειραιωτών να καταφτάνουν από παντού κοκκινίζοντας το Κάουνας.