Skip to main content

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μ. 58-72: «Βασίλισσα» και στο Βελιγράδι

Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καστιγιάνους, με όπλο την άμυνα τους και τον φορμαρισμένο Χεζόνια, να περνούν και από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 72-58. Στο 14-1 ανέβηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους, στο 5-10 έπεσαν οι «ερυθρόλευκοι».

Δυνατά μπήκαν  στο ξεκίνημα του αγώνα οι Σέρβοι , με την δύναμη της έδρας , έφτασαν να προηγούνται για 5 πόντους 16-11 , ένα ξέσπασμα όμως των Μαδριλένων έφερε το ματς στα ίσα  και οι δυο ομάδες πήγαν μέχρι το τέλος ισόπαλοι στο τέλος της πρώτης περιόδου με σκορ 20-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο , η Ρεάλ με σπασμένα τα φρένα και τα κέφια του Πουαριέ ( πέτυχε 10 πόντους στο δεκάλεπτο) αύξησε το επιμέρους χάντικαπ σε διψήφιους αριθμούς στο τέλος του ημιχρόνου (34-45). 

Χαμηλό σε θέμα παραγωγικότητας ήταν το δεύτερο ημίχρονο γεγονός που το αποδεικνύει το επιμέρους 11-16 του τρίτου δεκαλέπτου. Η Ρεάλ δεν επέτρεψε στους Σέρβους να ξαναμπούν στο παιχνίδι , αύξάνοντας και άλλο την διαφορά τους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο,οι άμυνες και η αστοχία των δυο ομάδων κυριαρχούσαν . Ο Χεζόνια και ο Αμπάλντε διατήρησαν την διαφορά σε μην αναστρέψιμη και η Βασίλισσα πανηγύρισε μια σπουδαία ακόμα νίκη.

Αυτός που ηγήθηκε της Ρεάλ ήταν ο Χεζόνια με δεσποτική εμφάνιση αφού σημείωσε double double 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τους γηπεδούχους από 14 πόντους είχαν Μίτροβιτς και Τεόντοσιτς.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 34-45, 45-61, 58-72