Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Θα παίξει ο Φαλ, έχουμε την ευελιξία να χρησιμοποιούμε διαφορετικά σχήματα» (vid)

Για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Βαλένθια και την ευελιξία που έχει, πλέον, ο Ολυμπιακός, για να αγωνιστεί με διαφορετικά σχήματα, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο περιθώριο της αναχώρησης των «ερυθρόλευκων» για την Ισπανία και το ματς με την Βαλένθια (8/2, 21:30), με τον προπονητή των Πειραιωτών να αποκαλύπτει πως ο Μουστάφα Φαλ βρίσκεται κανονικά στην διάθεση του.  

Αναλυτικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε:

Για την ετοιμότητα του Μουστάφα Φαλ:

«Έκανε προπόνηση την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε θα παίξει».

Για το κακό ματς του πρώτου γύρου, αλλά και τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς

«Παίξαμε πολύ άσχημα στον πρώτο γύρο, είχαμε πολύ φτωχή συγκομιδή, δεν είχαμε καλή εκτέλεση. Η Βαλένθια είχε παίξει πολύ καλά. Και τώρα είναι σε καλή κατάσταση, κέρδισε την Μπαρτσελόνα. Έχει διαφοροποιηθεί ο τρόπος που παίζουν. Το γεγονός ότι είναι έξω οι δύο ψηλοί τους (Ντέιβις, Τουρέ), τους κάνει να παίζουν με πιο ευέλικτα σχήματα, με παίκτες που είναι SF και παίζουν στο «4» και τους έχει δώσει μεγαλύτερη ένταση και flexibility στο παιχνίδι τους. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Και γι αυτούς είναι σημαντικό, αλλά κάθε παιχνίδι πια, όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της regular season, είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες».

Είναι από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης. Επιτίθεται πολύ στην μπάλα. Έχουν πολλά άτομα γύρω από αυτόν που χειρίζεται την μπάλα. Επίσης αν πάει η μπάλα στην ρακέτα, είναι γύρω – γύρω πάρα πολλοί παίκτες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις, πρέπει να μην πας πολύ βαθιά μέσα στην ρακέτα για να πάρεις αποφάσεις και να σουτάρεις την μπάλα καλά.

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικού ρυθμού παιχνίδια:

«Από την στιγμή που λείπει μόνο ο Μιλουτίνοβ και αποκτήσαμε τον Ράιτ, έχουμε την ευελιξία να έχουμε διαφορετικά σχήματα, να παίξουμε και με μεγαλύτερη ταχύτητα και πιο αργά. Έχουμε καλό ρόστερ, πιστεύουμε στο ρόστερ μας και αν είμαστε υγιείς, πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ δυνατός αντίπαλος για τον οποιονδήποτε.»