Skip to main content

Πονίτκα: «Μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτιζάν»

Για την πορεία του με την φανέλα της Παρτιζάν, αλλά και τον επόμενο προορισμό της καριέρας του, μίλησε στη Mozzart Sport ο Ματέους Πονίτκα.

Αναλυτικά ο Πολωνός γκαρντ μίλησε:

Για την περίοδο στην Παρτίζαν: "Στενοχωρήθηκα, το λέω πιο σοβαρά. Είχα μια περίοδο στενοχώριας για τη σεζόν στην Παρτιζάν και για όλα όσα χάσαμε. Αλλά τώρα αυτό είναι πίσω μου, προχωράω. Είμαι έτοιμος για μερικές νέες προκλήσεις. Μετάνιωσα για την περίοδο στην Παρτιζάν.

Κοίτα, θεωρώ τον εαυτό μου τίμιο άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν, κυρίως στον εαυτό μου. Δεν ήταν καλή σεζόν. Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πώς έπαιξα, δεν ταίριαξα και δεν συνεισέφερα όπως ήθελα.

Δεν θα ήθελα να βγάλω άλλοθι ή να βρω δικαιολογία αυτή τη στιγμή, αλλά αυτός ο τραυματισμός στον ώμο λίγο πριν την έναρξη της σεζόν με έβγαλε εκτός ρυθμού. Ήρθε τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν που όλοι παλεύαμε για ρόλους στην ομάδα, όταν ταιριάζαμε.

Για να μην μπω σε λεπτομέρειες τώρα, αλλά ένιωθα τον πόνο για πολύ καιρό, μόνο κάποια στιγμή τον Μάρτιο μπόρεσα να χρησιμοποιήσω τον ώμο μου κανονικά χωρίς να νιώθω πόνο. Μέχρι τότε, η σεζόν είχε ήδη προχωρήσει αρκετά και ήταν πραγματικά δύσκολο να επιβληθεί κανείς υπό αυτές τις συνθήκες".

Για το αν έχει βρει νέα ομάδα: "Έχω. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Λίγα πράγματα ακόμα, αλλά δεν μπορώ να πω ποιος σύλλογος είναι. Θα πω απλώς ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω την ευκαιρία να παίξω ξανά σε υψηλό επίπεδο, να ανακτήσω την αυτοπεποίθησή μου, που είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για μένα".

Για τον Ομπράντοβιτς: "Είχα αρκετές ανοιχτές συζητήσεις με τον προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι ήμουν ειλικρινής και μίλησα αντικειμενικά. Φυσικά, είχε και την πλευρά του σε όλη την ιστορία, την οποία σέβομαι. Είναι εξαιρετικός προπονητής και το έδειξε έμπρακτα.

Ψάχνει για το τέλειο και αυτό είναι δύσκολο να γίνει Ειδικά με παίκτες που έχουν σύγχρονη νοοτροπία. Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσουμε αυτό που θέλει ο Ζέλικο. Θέλει πραγματικά να παίξουμε μπάσκετ με τον σωστό τρόπο, ως ομάδα, τέλεια, αλλά μερικά Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αν μπορούσαμε να επιστρέψουμε σε κάποιες παλιότερες εποχές πριν από 15 ή 20 χρόνια, μπορεί να ήταν πιο εύκολο, αλλά σε αυτούς τους νέους καιρούς... Είναι δύσκολο να αναζητήσεις την τελειότητα, και είναι τελειομανής και όλα είναι στις λεπτομέρειες γι' αυτό κέρδισε τα τρόπαια που κέρδισε".

Για το αν είναι έκπληκτος με τις αλλαγές στην Παρτίζαν: "Δεν είμαι. Ήταν σαφές ότι θα χρειάζονταν αλλαγές. Ελπίζω η Παρτιζάν να βρει τον τρόπο να κερδίσει και να είναι ανταγωνιστική, το εύχομαι ειλικρινά".

Για το ότι δεν έμεινε: "Κάναμε μια συζήτηση όπου συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν καλύτερο να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Είχα συμβόλαιο για να μείνω, αλλά σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερο να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να παίξω ξανά σε πιο σημαντικό ρόλο και ο σύλλογος μου είπε ότι θέλει επίσης να πάει σε διαφορετική κατεύθυνση με νέους παίκτες. Ήταν λογικό να χωρίσουν οι δρόμοι μας".

Για τα θετικά της παρουσίας του στην Παρτίζαν: "Οι οπαδοί, η ατμόσφαιρα. Ένα μοναδικό πράγμα που είναι δύσκολο να εξηγηθεί σε κάποιον που δεν το έχει ζήσει. Θα θυμάμαι κάποια ματς για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Φυσικά, ακόμα μετανιώνουμε για τα τρόπαια που δεν κατακτήσαμε".

Για τον τρόπο που χάθηκε ο τίτλος από τον Ερυθρό Αστέρα με 20-0: "Φίλε, τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο για μένα. Καθόμασταν στα αποδυτήρια, η μισή ομάδα έχει ήδη πάει σπίτι και ξαφνικά κάποιος μπαίνει στα αποδυτήρια και μας λέει ότι ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο παρκέ και μας περιμένει να παίξουμε. Μια απίστευτη κατάσταση, αλλά και πάλι... αυτά είναι μερικά παιχνίδια μεταξύ δύο συλλόγων, λυπάμαι που όλα τελείωσαν έτσι, χωρίς να τελειώσει το παιχνίδι. Θα ήταν καλύτερα για όλους αν είχαμε παίξει μέχρι το τέλος".