Skip to main content

Μπαρτσελόνα: «Ο Ερτέλ δεν παραμελήθηκε και παραμένει παίκτης της ομάδας»

Η απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην επιτρέψει στον Τόμας Ερτέλ να επιστρέψει στην Βαρκελώνη με την υπόλοιπη αποστολή, έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκό σάλο, καθώς τόσο η Ένωση Παικτών Ισπανίας, όσο και αρκετοί παίκτες, πήραν θέση υπέρ του Γάλλου, ενώ και η Ένωση Παικτών Euroleague έχει ξεκινήσει έρευνα πάνω στο θέμα.

Το πρωί της Τετάρτης (23/12), η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, με ανακοίνωση της, δίνει την δική της εκδοχή των πραγμάτων, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν αμέλησαν ή τιμώρησαν τον παίκτη με την απόφαση τους να μην τον πάρουν μαζί τους στο ταξίδι της επιστροφής.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Κυριακή (20/12), ημέρα της αναμέτρησης με την Μπανταλόνα, η ομάδα με τον παίκτη αποφάσισαν να μην χρησιμοποιηθεί, ώστε να αποφευχθεί τυχόν τραυματισμό, ενόψει της επερχόμενης λύσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Δευτέρα (21/12) ο σύλλογος επέτρεψε στον παίκτη, ο οποίος δεν βρισκόταν στα πλάνα του αγώνα με την Αναντολού Εφές, να ταξιδέψει με την αποστολή της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη, μετά από αίτημα δικό του αλλά και του εκπροσώπου του, προκειμένου να διευθετήσει θέματα, αναφορικά με το επαγγελματικό του μέλλον.

Την Τρίτη (22/12), ο παίκτης ζήτησε άδεια από την ομάδα  για να δουλέψει μαζί με την ομάδα, κατά την διάρκεια του ταξιδιού και παράλληλα να επιλύσει το επαγγελματικό του μέλλον.

Το απόγευμα της Τρίτης (22/12), η ομάδα κα ο εκπρόσωπος του παίκτη διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις τους και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές. Με αφορμή την διακοπή των διαπραγματεύσεων και από την στιγμή που δεν υπολογιζόταν για το παιχνίδι, αποφασίστηκε ο παίκτη να μην επιστρέψει με την αποστολή. Ο παίκτης δεν παραμελήθηκε σε καμία περίπτωση και μάλιστα η ομάδα του παρείχε όλες τις διευκολύνσεις (ξενοδοχείο για την διανυκτέρευση του, εισιτήριο επιστροφής στην Βαρκελώνη και όλα τα απαραίτητα έγγραφα), ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει για την Βαρκελώνη, την επόμενη ημέρα.

Τέλος, η ομάδα θα ήθελε να ανακοινώσει πως ο Τόμας Ερτέλ παραμένει παίκτης της Μπαρτσελόνα,  εν αναμονή της επίλυσης του επαγγελματικού του μέλλοντος, τις επόμενες ημέρες.