Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Είμαστε μέσα στους στόχους μας, δύσκολα ο Βεζένκοφ με Παναθηναϊκό» (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το επερχόμενο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε στην κατάσταση των Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ, ενώ εξήγησε πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους πράσινους.

Για την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες: «Δυστυχώς, το μπάσκετ χωρίς κόσμο δεν είναι το ίδιο σπορ. Και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ αλλά και εδώ, είναι ένα θέμα που είναι πραγματικά αξεπέραστο. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά στο μέλλον και θα έχουμε κόσμο, να νιώσουμε και οι παίκτες την αξία κι την σημασία ενός παιχνιδιού, από αυτή την σκοπιά».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ό, τι και αν έχει γίνει, τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερα. Θεωρώ πως βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας, είμαστε ανταγωνιστικοί, πράγματι χάσαμε σε τρία ματς, όμως τα δύο τελευταία τα χάσαμε στην τελευταία κατοχή. Θεωρώ πως το β’ μέρος με την Μπαρτσελόνα ήταν ένα από τα καλύτερα μας φέτος. Εδώ και καιρό παίζουμε χωρίς βασικούς μας φόργουορντ, Παπανικολάου και Βεζένκοφ. Κύριο μέλημα μας είναι να είμαστε συμπαγείς. Τις περισσότερες φορές οι παίκτες αποφασίζουν στο τέλος, μια κρίσιμη απόφαση κρίνει και τα παιχνίδια. Έτσι είναι η Euroleague φέτος. Τελείως απρόβλεπτα αποτελέσματα σε όλα τα αθλήματα. Εκκωφαντικά σκορ, ομάδες που διαλύονται και θριαμβεύουν χωρίς να το περιμένεις. Το ματς είναι ιδιαίτερο, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ο αντίπαλος μας στην Ελλάδα, αν και δεν παίζουμε στην Ελλάδα και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά.

Για τον Βεζένκοφ: «Ο Βεζένκοφ δεν έχει κάνει προπόνηση γιατί πόναγε. Θα δοκιμάσει σήμερα, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας, γιατί με μία προπόνηση δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι στην 12αδα. Οι πιθανότητες είναι να μην παίξει»

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Πρέπει να δούμε την συνολική εικόνα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στο επίπεδο που πρέπει, να κερδίζει τα παιχνίδια, έχουμε κάνει μεγάλες νίκες αλλά και μεγάλες ήττες, κυρίως απρόσμενες στο ΣΕΦ. Αν κοιτάξουμε την βαθμολογία, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις ομάδες που πρέπει να κερδίσουμε γιατί είναι χαμηλά, όμως δεν είναι έτσι αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας άξιος αντίπαλος, έχει αλλάξει προπονητή, με την Βαλένθια ήταν πολύ καλός και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι». 

 

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής των ερυθρόλευκων στην κάμερα της NOVA:

«Οτιδήποτε έχει συμβεί πριν από ένα ματς με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανένα ρόλο. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις πριν από ένα τέτοιο ιδιαίτερο ματς δεν παίζει κανένα ρόλο.»

Για την αλλαγή του Παναθηναϊκού σε σχέση με το πρώτο ματς του ΟΑΚΑ:«Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τότε με άλλον point guard και άλλον προπονητή. Προφανώς έχει αλλάξει την τακτική του σε άμυνα και επίθεση. Κάθε ματς είναι διαφορετική ιστορία όπως ξέρετε και η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αύριο.»

Για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης:«Όλα τα συστήματα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνουν τους ψηλούς μέσα στην ρακέτα. Πάντα παίζουν short roll στα Pick 'N Roll και αυτό σημαίνει ότι έχουν δύο παίκτες που είναι και αρκετά ψηλοί μέσα στο ζωγραφιστό. Οπότε είναι φυσιολογικό που είναι 2η στην Euroleague σε επιθετικά ριμπάουντ καθώς οι ψηλοί τους σκοράρουν το 48% των πόντων της ομάδας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ομαδικά.»

Για την απουσία του Νέντοβιτς και πόσο επηρεάζει αυτή την προετοιμασία του Ολυμπιακού: «Μιλάμε για 20 κατοχές ανά ματς που ο Νεμάνια Νέντοβιτς παίρνει και αποφασίζει οπότε στο αυριανό ματς θα τις πάρουν κάποιοι άλλοι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με την ίδια νοοτροπία που έχει να κάνει με τον τρόπο που ο Κάτας θέλει την ομάδα του να εκτελέσει σε άμυνα και επίθεση. Η απουσία του Νέντοβιτς είναι σίγουρα σημαντική αλλά σας είπα ότι τις 20 αποφάσεις-επιλογές του θα τις πάρει κάποιος άλλος.»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Παπανικολάου και Βεζένκοφ: «Ο Παπανικολάου δεν θα παίξει στο ματς. Είναι γενικά καλύτερα αλλά δεν έχει κάνει προπόνηση ακόμα. Ο Βεζένκοφ θα προσπαθήσει σήμερα, σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι μαζί μας αλλά αφήνω ένα «παράθυρο» αισιοδοξίας ανοικτό.