Skip to main content

Φενέρμπαχτσε: Για τρία χρόνια τα ηνία στον Τζόρτζεβιτς (pic, vid)

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι και επίσημα, από το μεσημέρι του Σαββάτου (31/7) ο προπονητής της Φενέρμπχτσε, καθώς οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την έναρξη της τριετούς συμφωνιας τους με τον Σέρβο προπονητή, που αντικαθιστά τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ.

Ο 54χρονος Τζόρτζεβιτς έκανε σπουδαία καριέρα, κυρίως  ως παίκτης (Παρτιζάν, Ολίμπια Μιλάνο, Φορτιτουντο Μπολόνια, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδριτης, Μπλέιζερς), αλλά και ως προπονητής, έχοντας περάσει από τους πάγκους των , Μπενετόν Τρεβίζο, Παναθηναϊκού, Μπάγερν Μονάχου, Βίρτους Μπολόνια, ενώ βρέθηκε για έξι χρόνια  (2013-19) και στο τιμόνι της Εθνικής Σερβίας.  

Όσον αφορά το παλμαρέ του ως προπονητής, περιλαμβάνει τον τίτλο του BCL το 2019 με την Βίρτους Μπολόνια αλλά το πρωτάθλημα και μάλιστα με… σκούπα, του 2021 απέναντι στην  Αρμάνι Μιλάνο. Επίσης μετρά δύο κύπελλα, το 2016 στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και το 2018 στην Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ με την Εθνική Σερβίας έχει τρία αργυρά μετάλλια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στην Ισπανία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και στο Eurobasket του 2017 στην Τουρκία.