Skip to main content

Κοινή παρουσία Μπαρτζώκα – Πρίφτη, ενόψει της έναρξης της Euroleague

Λιγότερες από 24 ώρες απομένουν για την έναρξη της Euroleague για την σεζόν 2021/22 και οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Δημήτρης Πρίφτης, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή Playmakers της NOVA.

Οι προπονητές του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού μίλησαν, μεταξύ άλλων,  για τους στόχους της ομάδας τους, την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και το επερχόμενο πρωτάθλημα της Basket League.

Αναλυτικά οι δύο προπονητές μίλησαν για:

Την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα:

Πρίφτης:  "Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι θα παίξουμε μπροστά σε κόσμο. Είναι ο λόγος για τον οποίο παίζουμε μπροστά στον κόσμο όλων των ομάδων. Θα είναι ένας μαραθώνιος, με πολλά συναισθήματα, με μεγάλες εντάσεις".

Μπαρτζώκας: "Η διαφοροποίηση σε σχέση με την περασμένη χρονιά θα είναι ο κόσμος, σε όλα τα γήπεδα. Η σεζόν θα έχει αυξομείωση συναισθημάτων από θορυβώδεις νίκες και ήττες, όμως είναι χαρά μας που θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας".

Το  ρόστερ των ομάδων τους:

Πρίφτης: "Ο Παναθηναϊκός είχε πέρυσι μια δύσκολη χρονιά στη EuroLeague, τα δεδομένα άλλαζαν κάθε εβδομάδα. Στην Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε, το οποίο, το αυτονόητο, δεν είναι πάντα εύκολο να συμβεί. Προφανώς η χρονιά που διανύουμε είναι ιδιαίτερη. Είναι χρονιές επιβίωσης, ξέρετε πως η φιλοσοφία είναι σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένο. Έχουμε αρκετά στοιχήματα, μελετήσαμε όσο μπορούσαμε για να δημιουργήσουμε μια ομάδα με κίνητρο. Δεν είμαστε ομάδα με σταρ, είμαστε μια φθηνή παραγωγή, όχι Hollywood οπότε πρέπει να δείξουμε συνοχή και σύμπνοια".

Μπαρτζώκας:  "Απόλαυσα τη θητεία μου στο εξωτερικό, εδώ είναι διαφορετικά, είμαστε Βαλκάνιοι, η διαχείριση είναι διαφορετική. Θέλουμε ατομικά να γινόμαστε καλύτεροι. Πιστεύουμε ότι δουλεύουμε σε σωστή κατεύθυνση, κάναμε κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Πέρυσι κερδίσαμε εννέα εκτός έδρας παιχνίδια και επτά εντός, άρα δεν έχει και τόση σημασία το πρόγραμμα. Σημασία έχει μόνο το επόμενο ματς. Δεν είναι κλισέ, είναι πραγματικότητα. Αποφασίσαμε φέτος ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με τίποτα πέρα από το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχει ένας κορμός από πέρυσι, πήραμε παίκτες που ξέρουν το μέγεθος της ομάδας και την πίεση που έχει. Είναι όλοι φιλόδοξοι και έχουμε καλή χημεία μαζί τους. Πρέπει να γίνει αδελφοποίηση, ο ένας με τον άλλο. Η χρονιά ξεκινάει από την πρώτη ήττα, τότε πρέπει να διαχειριστείς πράγματα και καταστάσεις".

Την  απόσυρση του Σπανούλη:

Μπαρτζώκας: "Είναι μια μεγάλη απουσία αυτή του Σπανούλη. Ήταν μια έντονη παρουσία και στα αποδυτήρια. Τον αγαπούσε ο κόσμος, τον εκτιμούσαν τα media, όμως ο Ολυμπιακός είναι σε μια διαδρομή μετάβασης. Με αυτή την προοπτική ήρθα στην ομάδα, είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες και το format, με πολλά περισσότερα παιχνίδια. Πρέπει να πορευθούμε χωρίς την προσωπικότητά του και τη δυναμική του, δεν είναι εύκολο γιατί λείπουν οι υψηλού επιπέδου ντόπιοι παίκτες. Έχουμε έναν αρκετά καλό αριθμό Ελλήνων, με τον Ντόρσεϊ και με τον Βεζένκοβ, για να μπούμε ομαλά στην επόμενη φάση της ομάδας.  Κανείς δεν θα γίνει Βασίλης στη θέση του Βασίλη, δεν το περιμένω και δεν είναι και εύκολο να πετύχει αυτό το μοντέλο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το μοντέλο του ενός παίκτη. Έχει αποτύχει όπου κι αν προσπάθησε να γίνει. Μετράει η ποσότητα και η συνοχή".

Το ελληνικό πρωτάθλημα:

Πρίφτης: "Το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πλέον πιο ενδιαφέρον, οι ομάδες είναι πιο βελτιωμένες και από τα πρώτα παιχνίδια αυτό έχω διακρίνει".

Μπαρτζώκας: "Οι Έλληνες παίκτες ήθελαν να παλέψουν για δύο τίτλους, ήταν σημαντικό και για την ομάδα αλλά και για τις καριέρες τους. Όποιος ξέρει από μπάσκετ, καταλαβαίνει τι θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός του Πρίφτη. Το πόσο καλά εκτελείς, θέλει περισσότερο χρόνο και μόνο οι προπονήσεις δεν βοηθούν. Τα παιχνίδια κάνουν μια ομάδα να δυναμώνει. Οι αρχές έχουν μπει".

Το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης:

Πρίφτης:  "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο ρόστερ μας κάποιον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία έσοδα-έξοδα. Πρέπει να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές. Πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά, αυτό είναι το κυριότερο. Πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί σε κάθε αναμέτρηση και σε κάθε εβδομάδα. Πρέπει να βρίσκεις τη μέση οδό για να είσαι πιο ήρεμος και πιο ψύχραιμος, δουλεύοντας στο γήπεδο".