Skip to main content

Euroleague – Δύο παιχνίδια με έντονο ερυθρόλευκο ενδιαφέρον

Με δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής, συνεχίζεται η Euroleague, αμφότερες με έντονο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» για μία θέση στην πρώτη τετράδα, ενόψει play offs.

Η αρχή γίνεται στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης (20:00). Μετά και την αλλαγή δεδομένων στην Euroleague, με τον επερχόμενο οριστικό αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από την συνέχεια, οι Σέρβοι απέκτησαν από το… πουθενά ελπίδες για την πρώτη οκτάδα, με τον Αστέρα να παίζει τα… ρέστα του, για να διατηρήσει ζωντανό το όραμα των Play Offs, καθώς μην ξεχνάμε πως το Final Four θα διεξαχθεί στην έδρα του, στην «Starks Arena».

Και για την Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, η αναμέτρηση του Βελιγραδίου αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς σε περίπτωση ήττας, οι Καστιγιάνοι… μπλέκουν, αναφορικά με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Και αυτό γιατί, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα βρεθούν ισόβαθμοι με την Αρμάνι Μιλάνο, με ρεκόρ 16-6 και μόλις μία νίκη μπροστά από τον Ολυμπιακό (15-7), με την δεύτερη θέση να είναι… ορθάνοικτη για τις τρεις ομάδες.

Λίγο μετά το φινάλε της αναμέτρησης του Βελιγραδίου, στις 22:00, η Μπασκόνια φιλοξενεί την Αναντολού Εφές.

Σε αυτή την περίπτωση το ενδιαφέρον θα είναι μονόπλευρό, καθώς οι Βάσκοι δεν έχουν ελπίδες για την πρώτη οκτάδα. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ευρώπης, με την νέα βαθμολογία που θα ισχύσει, βρέθηκαν στην 5η θέση, με ρεκόρ 12-8 και κυνηγούν την 4άδα και τον Ολυμπιακό, έχοντας μάλιστα τα περισσότερα παιχνίδια να δώσουν, μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου, οκτώ το σύνολο.

Έτσι, μία γκέλα των Τούρκων στην χώρα των Βάσκων, θα είναι το καλύτερο δώρο για τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια του να κρατήσει πίσω του τους Τούρκους και να διατηρήσει την θέση του στην «χρυσή» τετράδα και παράλληλα το πλεονέκτημα της έδρας, ενόψει των play offs.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

20:00 Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης

22:00 Μπασκόνια – Αναντολού Εφές

Δείτε την νέα βαθμολογία της Euroleague: