Skip to main content

Μπαρτζώκας: «Πολλές διακοπές, κατέστρεψαν τον ρυθμό»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη και για τη συμβολή των παικτών που ήρθαν από τον πάγκο (σημείωσαν 42 πόντους). Είχε όμως και τις...ενστάσεις του μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ.

«Είμαι όντως πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο είχαν τέτοια συμβολή», δήλωσε στην κάμερα της Ευρωλίγκας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, με πολλές διακοπές για το instant replay, το οποίο κατέστρεψε το ρυθμό του αγώνα. Αγωνιστικά, το μόνο κομμάτι το οποίο δεν είμαι ευχαριστημένος είναι τα ριμπάουντ. Είναι όμως μια νίκη και ένας αγώνας απέναντι σε μια ομάδα όπως η Μακάμπι που είναι σκληρή και είναι δύσκολο να τη νικήσεις».

Ο Μπαρτζώκας μετά την... 100η νίκη του με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα είχε να πει πολύ περισσότερα στη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε και στην κατάσταση των Σλούκα και Μπλακ, για τον πρώτο αναφορικά με τον τραυματισμό και για τον δεύτερο για τη συμβολή του από τον πάγκο.

«Είναι μια σημαντική νίκη, παρά την κακή εικόνα που είχαμε στην πρώτη περίοδο. Με εξαίρεση αυτό το διάστημα όμως είχαμε το προβάδισμα και δεν ήταν μια αγχωτική νίκη. Θα μπορούσαμε όμως να νικήσουμε πολύ πιο εύκολα. Μας πόνεσαν τα 16 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν, είνα άλλωστε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας στο κομμάτι αυτό. Σε άλλους τομείς της άμυνας ήμασταν καλοί και στην επίθεση πολύ καλοί. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πάνω από 100 πόντους με καλύτερο ποσοστό σε βολές και τρίποντα. Δεν μπορώ να παραπονεθώ για κάτι. Ήταν μια πολύ καλή βραδιά για την ομάδα και τον κόσμο».

Αναφερόμενος στην κατάσταση των Σλούκα και Μπλακ διευκρίνισε: «Ο Σλούκας έχει έναν μυικό σπασμό και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αύριο . Δεν φαίνεται κάτι σοβαρό. Ο Μπλακ όπως και αρκετοί παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έπαιξαν πολύ καλά. Όπως ο Λαρεντζάκης, ο Πίτερς, ο ΜακΚίσικ. Ο Ταρίκ έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ. Η χρονιά είναι μεγάλη».

Όσο για την 100η του νίκη: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Το να βοηθάω την ομάδα, ένα πολύ μεγάλο σωματείο όπως αυτό. Είμαστα δυνατοί και ανταγωνιστικοί για την οχτάδα. Δείχνουμε μια αξιοσημείωτη συνέπεια και αυτό εκτιμά ο κόσμος. Φαίνεται στις 0/4 βολές του Φαλ ή στα άστοχα τρίποντα του Λαρεντζάκη. Ο κόσμος δεν τους αποδοκίμασε, αλλά τους ενθάρρυνε. Η σύνδεση αυτή του κόσμου με την ομάδα, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει».