Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Νιώθω υπέροχα!"

Ο Ολυμπιακός έκανε την 13η νίκη συνεχόμενη νίκη του επί του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε μιλώντας στην κάμερα της Ευρωλίγκας πως νιώθει "υπέροχα".

"Είναι σημαντική νίκη, όχι γιατί νικήσαμε τον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί σημειώσαμε μία ακόμη νίκη στην προσπάθειά μας να πάρουμε την καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη, νιώθω υπέρχοα", δήλωσε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" και συνέχισε: "Ήταν λίγο παράξενο παιχνίδι, καθώς είχαμε στο τέλος μόλις 17% στα τρίποντα και παρουσιαστήκαμε νευρικοί χωρίς λόγο. Χάσαμε 10 ελεύθερες βολές, αλλά από την άλλη είχαμε πολλές ασίστ (23) και κάναμε 12 λάθη και καταφέραμε να νικήσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες".

Ο Μπαρτζώκας πάντως ξεκαθάρισε λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου πως "στην τελική ευθεία θα είμαστε όπως πρέπει". Άρχισε δίνοντας και πάλι συγχαρητήρια στους παίκτες του, αφού είχε επαναλάβει τους αριθμούς του αγώνα.: "Τους αξίζουν συγχαρητήρια για μία ακόμη νίκη. Εϊναι ρεκόρ για τον σύλλογο οι 23 νίκες στην Ευρωλίγκα και είναι κάτι που το εκτιμούμε ιδιαίτερα.  Στο τρίτο δεκάλεπτο χρειαστήκαμε 2-3 λεπτά από το μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε για να θέσουμε τον τόνο".

Όταν ρωτήθηκε για την εμφάνιση του Ταρίκ Μπλακ απάντησε: "Δεν υπάρχει πρώτος ή τρίτος στα δικά μου μάτια. Και σε κανενός τα μάτια στην ομάδα. Είμαστε όλοι ίσοι, όλοι οι παίκτες έχουν δυνατότητες, χαρακτήρα και νοοτροπία. Καταφέραμε να τον αξιοποιήσουμε στη ρακέτα, έβαλε και τις βολές, αλλά και ο Φαλ ήταν καλός. Νικήσαμε χωρίς να πιάσουμε πολύ υψηλά στάνταρ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε το "πρέπει" και έβαλε τα δύσκολα σουτ, αλλά αξιοποιήσαμε το βάθος του ρόστερ και πήραμε αυτά που θέλαμε".

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος επέστρεψε σήμερα από τις ΗΠΑ όπου είχε ταξιδέψει με την άδεια της ομάδας, αφού έγινε πατέρας για δεύτερη φορά: "Δεν έχει να κάνει με το ότι επέστρεψε σήμερα. Η γέννηση ενός παιδιού είναι σημαντική στιγμή στη ζωή του καθενός και ήταν εξοντωμένος. Έχουμε παίξει κι άλλα παιχνίδια χωρίς παίκτες από την αρχική πεντάδα. Δεν μπορούσα να τον βάλω στο παιχνίδι μετά από τέτοια ταλαιπωρία. Νομίζω ο κάθε προπονητής το ίδιο θα έκανε".

Ο Μπαρτζώκας τόνισε πως "το γεγονός ότι η ομάδα χρειάζεται μία νίκη στα δύο παιχνίδια που απομένου για να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης στο φινάλε της κανονικής περιόδου είναι σημαντικό" προσθέτοντας πως "οι παίκτες παίζουν με συνέπεια από τον Οκτώβρη και δεν είναι κάτι εύκολο", για να καταλήξει: "Όταν μια ομάδα φτάνει στη νίκη χωρίς να σουτάρει με καλά ποσοστά δείχνει πως έχει πολλούς τρόπους να κερδίζει. Μπαίνοντας στα play offs θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα μεγάλα παιχνίδια".

Ο κόουτς των "ερυθρόλευκων" ρωτήθηκε και για τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων στους τρεις τελευταίους αγώνες που δεν είναι και τόσο υψηλά και αν είναι κάτι που τον προβληματίζει: "Έχουμε αρκετούς καλούς σουτέρ και καλή δημιουργία, έχουμε καλούς παίκτες κοντά στο καλάθι. Υπάρχει ισορροπία. Αξιοποιήσαμε λοιπόν αυτό το κομμάτι. Δεν έδιναν βοήθεια στους σουτέρ, οι ψηλοί μας σούταραν και πήραμε βολές. Οι παίκτες έχουν μια ρουτίνα. Είμαστε λίγο πιεσμένοι αυτή τη στιγμή, αλλά στην τελική ευθεία θα είμαστε όπως πρέπει".