Skip to main content

ABA Liga: Συνεδρίαση με ανθρώπους της Dubai BC για την είσοδο της ομάδας στην Λίγκα, στις 19/3 η τελική απόφαση

Ακόμα ένα επεισόδιο, αναφορικά με την είσοδο ομάδας από το Ντουμπάι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι της Τρίτης (12/3), καθώς υπήρξε συνεδρίαση ανάμεσα στους ιθύνοντες της ABA Liga και ανθρώπους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με θέμα την ένταξη της Dubai BC στην Αδριατική Λίγκα, από την περίοδο 2024/25.

Συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν υπήρξε, όμως το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως θετικό, με τα μέλη της ABA Liga να ζητούν μεγαλύτερο ποσό από το 1,5 εκ ευρώ που προσφέρουν οι Άραβες ανά σεζόν, ενώ συζητήθηκε και το νέο φορμάτ που θα έχει η Λίγκα.

Όσον αφορά την τελική απόφαση, αυτή αναμένεται να παρθεί στις 19 Μαρτίου, οπού και θα υπάρξει νέα Γ.Σ, με τα… σημάδια, πάντως, να δείχνουν πως η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα οριστικοποιηθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ABA Liga:

"Οι εκπρόσωποι της BC Dubai ήταν καλεσμένοι στη συνεδρίαση της ABA League και παρουσίασαν τη μακροπρόθεσμη προσφορά τους και το αθλητικό-επιχειρηματικό όραμά τους σχετικά με την ένταξή τους στην οικογένεια της ABA League από τη σεζόν 2024/25.

Όλα τα μέλη της συνέλευσης του ABA League εμφανίστηκαν πολύ θετικά και ανοιχτά στο σχέδιο της BC Dubai που εντάχθηκε, το οποίο δημιούργησε τα θεμέλια για περαιτέρω συζητήσεις. Η τελική απόφαση σχετικά με αυτό το θέμα θα ληφθεί το συντομότερο δυνατό.

Η συνέχιση της συνέλευσης της ABA Liga έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαρτίου 2024".