Skip to main content

Ομπράντοβιτς: «Όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ»

Ο Ερυθρός Αστέρας κατέκτησε τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα, μετά την νίκη του με 80-77 επί της Παρτιζάν, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στις δηλώσεις του, να στέκεται στα επεισόδια που σημάδεψαν (και) τον 5ο τελικό.

"Να μιλήσουμε για μπάσκετ; Να μιλήσουμε για τις συνθήκες. Αν νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσουμε για μπάσκετ, ας το κάνουμε. Πώς νομίζετε ότι αισθάνονται οι παίκτες, οι οποίοι χρειάστηκε να παίξουν ένα τέτοιο παιχνίδι; Όπως και ένα παιχνίδι σαν αυτό που έγινε πριν από τρεις ημέρες. Ως άνθρωπος του αθλητισμού θα δώσω συγχαρητήρια στον Ερυθρό Αστέρα που κατέκτησε τον τίτλο, αλλά όσα έγιναν δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ", ήταν το αρχικό σχόλιο του Ομπράντοβιτς, ο οποίος στην συνέχεια αποκάλυψε πως δεν γνωρίζει αν η Παρτιζάν κατέβει στα Play Offs του πρωταθλήματος Σερβίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν ξέρω τι θα γίνει. Θα συναντηθούμε με τους παίκτες και θα δούμε τι θα κάνουμε".

Στον επίλογο του ο Ζοτς αναφέρθηκε στους κανόνες που θα πρέπει να μπουν στην ABA Liga, λέγοντας:

"Οι κανονισμοί πρέπει να είναι ξεκάθαροι, ώστε να αφήσουν τους παίκτες να παίξουν και τους διαιτητές να διευθύνουν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Θα το επαναλάβω: Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να ηρεμήσω τα πνεύματα, πάντα έτσι έκανα. Νομίζω ότι αυτή η σειρά των τελικών έδειξε ότι η Αδριατική Λίγκα πρέπει να κάνει κάτι. Όσοι ενδιαφέρονται για το καλό του αθλήματος πρέπει να καθίσουν και να βάλουν ξεκάθαρους κανονισμούς. Στο πρώτο μπουκάλι νερό, στο πρώτο νόμισμα που πέφτει στο παρκέ θα πρέπει να δοθεί προειδοποίηση και την δεύτερη φορά που θα γίνει αυτό θα πρέπει να εκκενωθεί το γήπεδο. Εγώ άσκησα κριτική στην συμπεριφορά των οπαδών της Παρτιζάν, δεν είδα να γίνεται το ίδιο και από την άλλη πλευρά".