Skip to main content

Λιετκαμπέλις-Άρης 74-92: Με "εκτελεστή" Τολιόπουλο πήρε την πρώτη νίκη του στο Eurocup

Ο Άρης παρουσιάστηκε πολύ καλός στην Λιθουανία απέναντι στην Λιετκαμπέλις στην 3η αγωνιστική του Eurocup, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με σκορ 92-74, έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον αρχηγό του, Βασίλη Τολιόπουλο που με 26 πόντους "έσπασε" το ατομικό ρεκόρ του σε ευρωπαϊκό αγώνα, έβαλε την υπογραφ΄η του στην αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με "αναγνωριστικό" ρυθμό, δίνοντας ΄εμφαση στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Οι Μπανκς και Τολιόπουλος ήταν οι δύο παίκτες του Άρη που πέτυχαν τους περισσότερους πόντους της ομάδας, η οποία μπόρεσε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με την μικρή διαφορά των τριών πόντων, για το 16-19 στο τέλος της περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο κινήθηκε σε αντίστοιχα χαμηλό ρυθμό, με τις ομάδες να δυσκολεύονται να βρουν τα πατήματά τους επιθετικά, όμως οι παίκτες του Καστρίτη με όπλο την καλή άμυνα και υπομονή στην επίθεση κατάφεραν να αυξήσουν περαιτέρω την διαφορά από τους Λιθουανούς, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με διψήφια τιμή, κλείνοντας το πρώτο μέρος με 32-42.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Καστρίτη μπήκαν αποφασισμένοι να χτίσουν πάνω στη διαφορά που πήραν στο πρώτο μέρος και με μπροστάρη τον Τολιόπουλο ανέβασαν ακόμη ψηλότερα την διαφορά, βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους που έβλεπαν τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν αρκετά. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-70 υπέρ των Θεσσαλονικέων, έχοντας βάλει πολύ ισχυρά θεμέλια νίκης. Στην αρχή της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου μάλιστα, μετά από τρίποντο του Βασίλη Τολιόπουλου, η διαφορά έφτασε τους 20 π΄οντους (55-75 στο 31'), με τα τελευταία λεπτά του ματς να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να "ροκανίσουν" τη διαφορά, οι παίκτες των κιτρινόμαυρων δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στο τέλος πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Eurocup με σκορ 74-92.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-42, 55-70, 74-92

On fire: Ο Βασίλης Τολιόπουλος με τους 26 πόντους, έχοντας μάλιστα 6/8 τρίποντα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Θεσσαλονικέων

Ξεχώρισαν: Οι Μποχωρίδης με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ 4 ασίστ και 3 κλεψίματα μαζί με τον Ντε Τζούλιους ήταν οι συμπαραστάτες του Τολιόπουλου. Από την Λιετκαμπέλις ξεχώρισε ο Ρουμπσταβίτσιους με 15 πόντους, ενώ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης σημείωσε 12 πόντους.

Μεγαλύτερη διαφορά: +22 υπέρ του Άρη, 70-92 στο 39΄΄