Skip to main content

Καστρίτης: «Όλη αυτή η ανθρωποφαγία δε μου αρέσει, είμαι απέναντι»

Ο Άρης γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Χάποελ Ιερουσαλήμ, με τον Γιάννη Καστρίτη, στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης, να υπεραμύνεται των παικτών του, κάνοντας λόγο για… ανθρωποφαγία.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στη Χάποελ για τη νίκη. Όπως φαίνεται στο τελευταίο μέρος το άξιζαν. Γνωρίζαμε ότι έχουμε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο και με πολύ ταλέντο και βάθος στον πάγκο. Ήμασταν έτοιμοι παρά τα προβλήματά μας, εμφανιστήκαμε για να δώσουμε τα πάντα. Στο τέλος του αγώνα κουραστήκαμε, φορτωθήκαμε με φάουλ και κάποιοι παίκτες έμειναν στο παρκέ παραπάνω από ότι έπρεπε. Κόλλησε το μυαλό μας, δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις και η Χάποελ με την εμπειρία της πήρε τη νίκη».

Για τους παίκτες και τις αντιδράσεις του ίδιου μέσα στο ματς: «Δε θα πω τίποτα αρνητικό για οποιονδήποτε παίκτη μου. Ζω με πολύ συναίσθημα κάθε ματς και είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως και τα λάθη. Οι παίκτες μας είναι οι πρώτοι που στεναχωριούνται. Βλέπω κάθε μέρα τα συναισθήματά τους, είμαστε μαζί τους, είμαστε μια οικογένεια στα εύκολα και στα δύσκολα. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο.

«Έχει χαθεί η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό . Πρέπει να ξέρουμε που είμαστε και που πατάμε και να βλέπουμε και ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Κάθε μέρα προσπαθούμε και είναι το σημαντικότερο. Ακούω όλη την ώρα ‘’διώξ’τον, άλλαξέ τον’’. Δε γίνεται έτσι και δεν είμαι έτσι.  Αν κάποιες ήττες από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Τούρκ Τελεκομ, τη Χάποελ ενοχλούν...

Εμείς βλέπουμε πολύ περισσότερα πράματα απ’ ότι ο κόσμος. Είμαστε οι πρώτοι με τη διοίκηση που προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουμε την ομάδα και τα παιδιά. Όλη αυτή η ανθρωποφαγία δε μου αρέσει, είμαι απέναντι.

Για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές: «Δε θα αναλύσω τις σκέψεις της ομάδας για πιθανές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω προπονητική συζήτηση για την ομάδα και τους παίκτες μου. Οποιαδήποτε ομάδα για να παρουσιαστεί όπως πρέπει , το σύνολο των παικτών πρέπει να είναι όλοι μαζί και να προπονούνται. Σε μας δεν έχει συμβεί αυτό ούτε στο 10%. Έχει αρχίσει η σεζόν και είμαι εδώ για να βρω λύσεις και να είμαι ήρεμος. Και αυτό κάνουμε με τη διοίκηση και προσπαθούμε.

Η λύση δεν είναι ούτε πανικός ούτε μαγικό ραβδάκι. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να προπονηθούμε. Τα παιδιά είναι εδώ και παλεύουν, στεναχωριούνται. Είναι δική μου ευθύνη και δεν ευθύνονται αυτοί .

Κάθε μέρα προκύπτει και κάτι καινούριο. Είχα μια άλλη ομάδα στη Λιθουανία και μία άλλη τώρα. Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θα είναι έτοιμη η ομάδα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Θα πρέπει να δουλέψουμε όμως όλοι μαζί, να μείνουμε ενωμένοι και αγαπημένοι και να πιστεύουμε ο ένας τον άλλον».