Skip to main content

Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν 89-88: 7η σερί νίκη του Σφαιρόπουλου επί του Ομπράντοβιτς

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος Σερβίας, έκανε ο Ερυθρός Αστέρας. Το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, επικράτησε στο κατάμεστο «Alexandar Nikolic Hall» της Παρτιζάν με 89-88, κάνοντας το 1-0 στην σειρά των τελικών. Αυτή ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη του Έλληνα προπονητή απέναντι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… θρίλερ, με την Παρτιζάν να έχει την τελευταία επίθεση του αγώνα, τους «ερυθρόλευκους», όμως, να βγάζουν την καθοριστική άμυνα πάνω στον ΛεΝτέι, κρατώντας την μεγάλη νίκη και το προβάδισμα για τον τίτλο.

Εξαιρετικός ο Νταβίντοβατς με 23 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα για τους νικητές. 18 πόντους, επτά ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ είχε ο Ντος Σάντος, με τον Γκεντράιτις να προσθέτει 12 πόντους για τον Αστέρα, ο οποίος αγωνίστηκε με αρκετά προβλήματα, καθώς ο Μπολομπόι έμεινε εκτός, ενώ ο Νέντοβιτς ταλαιπωρήθηκε από κράμπες κατά την διάρκεια του αγώνα.

Για την Παρτιζάν, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον Καμπόκλο που βρίσκεται στις ΗΠΑ και θα έχει το επόμενο ματς στην έδρα της, την Stark Arena, το βράδυ της Τετάρτης (5/6, 21:00), ο Αβράμοβιτς είχε 20 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ο Άντζουσιτς πρόσθεσε 17 πόντους και ο Σμιθ είχε 14 πόντους και τρία ριμπάουντ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-24, 51-52, 77-73, 89-88