Skip to main content

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ 92-73: Οι μπλαουγκράνα κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας

Η Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκε την έδρα και πήρε μια άνετη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με, κάνοντας το 2-0 στην σειρά των τελικών της ACB και με αποτέλεσμα να ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας.

 Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και παίζοντας πιο αποτελεσματικά, κατάφερε να είναι μπροστά με έντεκα πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (26-15). Οι μπλαουγκράνα διατήρησαν την διαφορά σε διψήφια επίπεδα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Ρεάλ Μαδρίτης να πιέζει, αλλά τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα με 18 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (48-30).

 Αν και η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, η Μπαρτσελόνα διαχειρίστηκε αποτελεσματικά την κατάσταση στο δεύτερο μέρος, διατήρησε την διαφορά των πόντων σε διψήφια επίπεδα και νίκησε εντός έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης με 92-73. Με αυτήν την νίκη οι μπλαουγκράνα έκαναν το 2-0 και κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ισπανίας της φετινής σεζόν.

Από την Μπαρτσελόνα διακρίθηκαν οι Μίροτιτς και Καλάθης με 27 και 15 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την Ρεάλ Μαδρίτης ξεχώρισαν οι Αμπάλντε και Ταβάρες με 15 και 12 πόντους.

Περίοδοι: 26-15, 48-30, 77-55, 92-73