Skip to main content

Σρέντερ στο Superbasket: «Θα προχωράμε παιχνίδι με το παιχνίδι»

Ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Ντένις Σρέντερ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr, λίγο πριν την έναρξη του Eurobasket 2022.

H Εθνική Γερμανίας είναι η διοργανώτρια του ομίλου της Κολωνίας, ενώ θα φιλοξενήσει και την τελική φάση στο Βερολίνο. Η νασιονάλμανσαφτ βρίσκεται σε ένα όμιλο με την Σλοβενία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Λιθουανία, την Ουγγαρία και την Γαλλία.

Τα πάντσερ είναι μια από τις πιο δυνατές ευρωπαικές εθνικές ομάδες, έχοντας στην τροπαιοθήκη τους, ένα χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket το 1993 και ένα ασημένιο το 2005. Στο Eurobasket 2017 αποκλείστηκαν στα προημιτελικά και βγήκαν έκτοι, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήραν την όγδοη θέση.

Ο Ντένις Σρέντερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ευρωπαίους NBAers, ο οποίος αυτήν την στιγμή βρίσκεται στους Ρόκετς, ενώ έχει παίξει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και με τους Χοκς, Θάντερ, Λέικερς και Σέλτικς.

Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ είναι ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας και αναμένεται να δώσει πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι και κυρίως από την περιφέρεια. Ο άσος της Εθνικής Γερμανίας, Ντένις Σρέντερ  απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη για το ποια στοιχεία θα βοηθήσουν την νασιονάλμανσαφτ για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τους δύσκολους αντιπάλους στον όμιλο της: "Θεωρώ ότι έχει να κάνει με την ταυτότητα μας, στοχεύουμε κυρίως στην άμυνα, να κάνουμε στοπς, να παίξουμε πιο physical και να είμαστε όλοι μαζί. Νομίζω ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια τα πήγαμε καλά. Φυσικά όπως λέει ο προπονητής μας δεν το κάναμε αυτό για 40 λεπτά, αλλά για 20 με 25 λεπτά. Δουλεύουμε κάθε μέρα συνεχώς και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε. Η χημεία της ομάδας είναι πολύ καλή και οι προπονήσεις είναι υψηλής έντασης. Έχουμε δουλέψει για αυτό. Απλά, θα προχωράμε μέρα με την μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα".