Skip to main content

Μπαρτσόφσκι στο Superbasket: «Ελπίζουμε για πρόκριση ακόμη και την τελευταία αγωνιστική, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη μας»

Ο προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, Ρόσεν Μπαρτσόφσκι απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη, για το τι θεωρεί ως το μεγαλύτερο κέρδος της γειτονικής χώρας από το Eurobasket 2022.

Ο προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, Ρόσεν Μπαρτσόφσκι έχει οδηγήσει την χώρα του σε τρία Eurobasket 2005, 2011 και 2022.  Η νίκη της γειτονικής χώρας επί της Εθνικής Γεωργίας με 92-80, ήταν η πρώτη χρονικά από το Eurobasket 2011, οπού και πάλι τα ηνία τα είχε ο κόουτς Μπαρτσόφσκι.

Η Βουλγαρία έκανε πολύ καλή εμφάνιση και σκόραρε πάνω από 90 πόντους για πρώτη φορά μετά το 1991 και τους 93 που είχε βάλει στην Ισπανία. Ο Μποστ και ο Βεζένκοβ έκαναν σε συνεχόμενα ματς double double, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι τώρα ομάδα στον φετινό θεσμό. Μόνο δύο φορές έχει γίνει στον 21ο αιώνα, με την Γερμανία το 2001 και το Ισραήλ το 2013.

Ο κόουτς Ρόσεν Μπαρτσόφσκι απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη για το τι θεωρεί ως μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα του από το Eurobasket 2022, υπογραμίζοντας ότι: "Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι βρισκόμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά βρισκόμαστε εδώ, παίζουμε πολύ καλά και είμαστε κοντά σε όλες τις ομάδες. Η μεγαλύτερη νίκη για εμάς είναι ότι ακόμα και την τελευταία ημέρα, έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε".