Skip to main content

Επίσημο - Ο Ολυμπιακός στους ομίλους της... νέας Euroleague γυναικών (pic)

Είναι πλέον επίσημο! Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός επιστρέφει στο υψηλότατο ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς τη νέα σεζόν θα παίξει στους ομίλους της ανανεωμένης Ευρωλίγκας γυναικών. 

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε η FIBA η βαθμολογία που έχουν συγκεντρώσει οι ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις κατατάσσει στην κανονική περίοδο ή τα προκριματικά, με τις ερυθρόλευκες να... εξαργυρώνουν τις προηγούμενες σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι πάντα υπερκερνούν το εμπόδιο των ομίλων του Eurocup.

Πλέον και με ρόστερ ενισχυμένο, το σύνολο που θα δημοιουργήσει ο Θάνος Νίκλας καλείται να ανταποκριθεί σε νέες προκλήσεις που μόνο αγωνιστική άνοδο μπορούν να προσφέρουν. 

Το νέο φορμάτ της Euroleague γυναικών: 

24 25 EUROLEAGUE OLY

Στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν 16 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους. 

Οι ομάδες θα συναντηθούν σε διπλές αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας και με βάση την τελική βαθμολογία του κάθε ομίλου, οι 3 ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση των 12 καλύτερων ομάδων της Ευρωλίγκας γυναικών, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή παρουσία τους στο Eurocup γυναικών. 

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες των ομίλων, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στη Σκίο την οποία καθοδηγεί το ελληνικό προπονητικό δίδυμο των Δικαιουλάκου - Πρέκα, ενώ στην Αβένιδα αγωνίζεται η... έμπειρη πλέον σέντερ της Εθνικής Ομάδας και κορυφαία παίκτρια, Μαριέλλα Φασούλα. Τέλος, δε θα μπορούσε να λείπει από το κορυφαίο επίπεδο η Άρτεμις Σπανού η οποία θα παίξει με τα χρώματα της Μπουρζ.

Η κλήρωση τόσο της Ευρωλίγκας, όσο και του Eurocup γυναικών θα γίνει στις 18/7 από τη FIBA στο Μόναχο της Γερμανίας. 

Οι ομάδες που θα παίξουν απευθείας στους ομίλους:

Φενέρ (Τουρκία)

Βιλνέβ Ντ'Ασκ (Γαλλία)

Βαλένθια (Ισπανία)

Μίσκολτς (Ουγγαρία)

Βενέτσια (Ιταλία)

Πράγα (Τσεχία) 

Πολκοβίτσε (Πολωνία)

Ολυμπιακός (Ελλάδα)

Τσουκουρόβα Μερσίν (Τουρκία)

Μπουρζ (Γαλλία)

Αβένιδα (Ισπανία)

Γκιόρ (Ουγγαρία)

Σκίο (Ιταλία)

Στα προκριματικά θα αγωνιστούν οι εξής 6 ομάδες:

Λαντ (Γαλλία)

Σαραγόσα (Ισπανία)

Σεκζάρντ (Ουγγαρία)

Μπεσίκτας (Τουρκία)

Κονστάντα (Ρουμανία)

Μπρνο (Τσεχία)