Skip to main content

Βοσνία με Ρωσία στην εξάδα και στον δρόμο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για τις νίκες της Ρωσίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης επί των Ισπανία και Σουηδία αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να συμπληρωθεί η πρώτη εξάδα του Εurobasket Women 2021.

 Με την τεράστια νίκη της Ρωσίας επί της οικοδέσποινας και κατόχου του τίτλου Ισπανίας καθώς και την άνετη νίκη της Βοσνίας επί της Σουηδίας συμπληρώθηκε η πρώτη εξάδα του Εurobasket. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πέμπτη η Βοσνία και έκτη η Ρωσία. 
Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπήκε για πρώτη φορά στην εξάδα του Eurobasket και ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για το προκριματικό τουρνουά που θα δώσει  την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 στην Αυστραλία. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Σήμερα νίκησε με περίπατο την Σουηδία και φυσικά τα πάντα τα οφείλει στην τρομερή και φοβερή Τζόνκουελ Τζόουνς των Κονέκτικατ Σαν και της πρωταθλήτριας της Ευρωλίγκας Εκατερινεμπουργκ!!!
 
Η Αμερικανίδα έχει πάρει από τα προκριματικά, όταν η Βοσνία νίκησε μέσα στην Μόσχα, απο το χέρι την χώρα η οποία της έδωσε διαβατήριο και την ανέβασε στα ύψη και σε επιτυχίες που δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν. 
Κοντά της η πολύ καλή Νικολινα Μπάμπιτς της Μπούτουγκνοστ που σημείωσε 17π.
Η Σουηδία απέναντι στο...θηρίο δεν προέβαλε αντίσταση. 
Βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο 55-32 και απλά προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά. 
Διασώθηκαν η γνωστή μας Ναταλί Φοντέιν με 9π.και Ελιν Ελντεμπρινκ με 14π.
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Το μεγάλο ματς ήταν το επόμενο όπου η νεανική Ρωσία επιβλήθηκε 78-74 της οικοδέσποινα και κυρίαρχου της Ευρώπης σε επίπεδο εθνικών ομάδων Ισπανίας στο τελευταίο όπως απεδείχθη παιχνίδι της σπουδαίας αρχηγού Λάια Παλάου. 
Ο πολυνίκης Λούκα Μοντέλο και η ομάδα του φαίνεται πλήρωσαν ακριβά την απουσία των Τόρενς και Αμπάλντε οι οποιες διαγνωστηκαν θετικες στον κορονοιο σε ένα από τα τελευταία τεστ πριν τούς αγώνες. 
 
 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
 
Συγκλονιστικό παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 
Η μαχητική Ρωσία με τρίποντο της Κλόντι πέρασε μπροστά 67-64 ενα λεπτό πριν την λήξη. 
Σε αυτό το λεπτό έγινε χαμός όμως η μικροσκοπική ποιντ γκαρντ της Σπαρτακ Μόσχας Λεφτσένκο που ηταν εξαιρετική,  ειχε 6/6 βολές που ηταν καθοριστικές. 
Κορυφαίες  για την νικήτρια επίσης  οι τρεις ψηλές της Μούσινα 20π.,Βαντέεβα 14π.και Κλόντι 11π με 3/3 τρίποντα. 
Από την Ισπανία που για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός εξάδας του Eurobasket και εκτός  Παγκόσμιου πρωταθλήματος, ξεχώρισαν οι Καθόρλα 19π ,Νντουρ 15π και Ροντρίγκεζ 15π.
 
Βοσνία και Ρωσία απέκλεισαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αυστραλίας του χρόνου. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.