Skip to main content

Η Γαλλία στον τελικό του Εurobasket Women 2021 (pics)

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει για την πρόκριση της Γαλλίας στον τελικό του Eurobasket Women 2021, μετά την επικράτηση επί της Λευκορωσίας στα ημιτελικά με 73-61.

 
H Γαλλία θα είναι αύριο η μια φιναλίστ του τελικού του Eurobasket που διεξάγεται στην Βαλένθια, καθώς νίκησε στον πρώτο ημιτελικό την Λευκορωσία με 73-61.
Θα περιμένει τον άντιπαλο από τον άλλο ημίχρονο Σερβία-Βέλγιο που γίνεται στις 10μμ.
Οι τρικολόρ βασίστηκαν στο πιο ποιοτικό σε βάθος ροτέισον και έχοντας σε εκπληκτική μέρα την Μιγέμ η οποία σημειωσε 24π. κατόρθωσε να καταβάλει την έμπειρη και με πολύ καλή παρουσία μέχρι σήμερα Λευκορωσία. 
 
image_-_2021-06-26T215612.030.jpg
 
Η Γαλλία φτάνει για πεμπτη συνεχόμενη φορά στον τελικό της διοργάνωσης έχοντας την τύχη η Βαλερί Γκαρνιέ να έχει παίκτριες που εκτός της Γκρουντά πού αγωνίζεται στην Σκίο, παίζουν στο πολύ δυνατό πρωτάθλημα της χώρας και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
Δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στο σκορ αν και πολλές φορές οι αντίπαλες πλησίαζαν απειλητικά ομως στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άντεξαν. 
 
image-1.jpg
 
Όλες οι Γαλλίδες συνεισεφεραν στο σκοράρισμα με την Τζοανές να βάζει 9π. και την Ουίλιαμς 8π....όμως το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι έχουν πολύ καλό σύνολο. 
 
image-4.jpg
 
Η εκπληκτική Λευκορωσία έχει σαν βασικό πρόβλημα το μικρό βάθος πάγκου. 
Η Ναταλία Τραφίμοβα βασίζεται το πολύ σε επτά παίκτριες που σε τόσο ψηλό επίπεδο δεν φτάνουν.
Ευτυχησε να έχει σε σπουδαία μέρα την Αλεξ Μπέντλει που σημείωσε 23π με 4/6 τρ.και δίπλα της την πάντα σοβαρή και πολύπειρη Βερεμέενκα με 14π. και 13ρ.
Η Λευκορωσία θα μονομαχήσει αύριο με τον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού για το χάλκινο μετάλλιο και την Τρίτη θέση στο βάθρο.