Skip to main content

Ολυμπιακός – Κλειδώνει την πρόκριση απέναντι στην Ενισέι

Την πρόκριση του στους «16» του Eurocup women, σφραγίζει το απόγευμα της Τετάρτης (22/12, 16:45) ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται στο ΣΕΦ την Ενισέι, στην ρεβάνς του υπέρ του 85-70 του Κράσνογιαρσκ.

 «Το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου επιτρέπει στην ομάδα να σκοράρει πολλούς πόντους, αν μπορέσει. Και αυτό συνέβη και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη των άλλων και να μην επιτρέπουμε τους αντιπάλους μας να δημιουργούν γρήγορες επιθέσεις και να σκοράρουν ελεύθερα τρίποντα. Έχουμε ένα πολύ απαιτητικό Δεκέμβριο, με πολλά ταξίδια και σκληρά ματς. Πρέπει να βγάλει κάθε αθλήτρια όλη της την ενέργεια αύριο, για άλλη μία φορά, ώστε να κερδίσουμε και να κλείσουμε θέση για την επόμενη φάση του θεσμού, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα με καλή διάθεση», δήλωσε ο Μάρτινς Ζίμπαρτς, ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης, με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από την νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, με 61-60 στην Θεσσαλονίκη, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, η Ενισέι προέρχεται από την βαριά ήττα με 87-52 από την Σπαρτάκ Μόσχας, στην οποία διετέλεσε γενικός διευθυντής ο Στράτος Κωσταλάς, που έφυγε πριν από λίγο καιρό, από την ζωή. 

Ο Ολυμπιακός, την στιγμή που θα ρίχνεται στην μάχη απέναντι στην Ενισέι, θα γνωρίζει τον προσεχή του αντίπαλο, στους «16» του θεσμού (πάντα σε περίπτωση πρόκρισης), καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η αναμέτρηση της Τουρκίας, ανάμεσα στην Νεσιμπε Αϊντίν και την Πεκς, με την τουρκική ομάδα να έχει επικρατήσει με 71-68 στο πρώτο παιχνίδι.

Αν η ομάδα του Πειραιά καταφέρει να υπερασπιστεί το +15 του πρώτου αγώνα, θα πάρει την πρόκριση για τους «16» του Eurocup women για πέμπτη φορά στην ιστορία του. Μάλιστα, η μία από τις τέσσερις προηγούμενες προκρίσεις, σημειώθηκε σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια (21/12/17), όταν και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-56 της Σέπσι, κατακτώντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου και αντιμετώπισε την ισπανική Τζιρόνα.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για τις ερυθρόλευκες, με την συμπαράσταση του κόσμου να κανόυν ένα βήμα παραπάνω καθώς η προσεχής τους αντίπαλος δεν έχει σαφώς την δυναμική της Ισπανικής ομάδας από την οποία είχαν αποκλειστεί τότε.