Skip to main content

Ελευθερία Μοσχάτου - Σλάβια Μπίστριτσα 58-61: Η πρόκριση έμεινε τελικά ένα όνειρο...

Όνειρο ήταν και πάει η πρόκριση για την Ελευθερία Μοσχάτου που παρά τη συμπαράσταση του κόσμου της ηττήθηκε εντός έδρας με 61-58 από τη Σλάβια Μπίστριτσα και... μένει Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κόσμος στήριξε την ελληνική ομάδα, με το κλειστό του «Πλάτωνα» στη Νίκαια να είναι σχεδόν γεμάτο.

Από την Ελευθερία Μοσχάτου ξεχώρισε η Κάλουγουεϊ με 19 πόντους, ενώ από τη Σλάβια Μπίστριτσα πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Άλεν με 28 πόντους, ενώ κατέβσε και 13 ριμπάουντ, ούσα πραγματική ηγέτης.

Συναρπαστικό ματς από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έλαβε χώρα στη Νίκαια με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι γηπεδούχες πατούσαν φανερά καλύτερα στο παρκέ, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έτσι κατάφεραν να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα 3 έως 5 πόντων. Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και με ένα σερί 9-0 κατάφεραν να προηγούνται με 17-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπίστριτσα έλεγξε το ρυθμό της αναμέτρησης, έχοντας την σταθερά την πρωτοπορία στο σκορ, με το ημίχρονο να λήγει με 25-32.

Στην τρίτη περίοδο η Ελευθερία Μοσχάτου προσπάθησε να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η Σλάβια κατάφερε να διατηρεί μια διαφορά 5-6 πόντων. Προς το τέλος του δεκαλέπτου οι μπλε πλησίασαν και με την Κάλογουεϊ να ευστοχία γκολ - φάουλ έκαναν το 39-42.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, ωστόσο οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να έχουν ελαφρύ προβάδισμα πέριξ των 5 πόντων. Οι γηπεδούχες πλησίασαν προς το τέλος με τη Ζελιβάνσκι λίγα δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης να κάνει το 58-60, βάζοντας... φωτιά στο ματς.

Ωστόσο η Μάντιτς με μια ελεύθερη βολή σχεδόν 2'' πριν το τέλος, έκανε το 58-61, σκορ που σήμανε τον οδυνηρό αποκλεισμό της Ελευθερίας Μοσχάτου από τους ομίλους του Eurocup γυναικών με διαφορά μόλις 2 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 25-32, 39-42, 58-61.