Skip to main content

Καρακασίδου - Είναι γεννημένη σκόρερ κι έχει ακόμα πολύ μέλλον...

Η Λίλιαν Καρακασίδου σημείωσε 21 πόντους στον τελικό Κυπέλλου και έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το βραβείο της κορυφαίας σκόρερ του Final 4, δείχνοντας τρομερές ικανότητες, μόλις στα 22 της χρόνια. 

Η παίκτρια της Ελευθερίας Μοσχάτου διέγραψε ονειρική σεζόν οδηγώντας τις μπλε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου και ηττήθηκαν στο τελευταίο λεπτό από τον Παναθηναϊκό.

Πιο συγκεκριμένα, η Καρακασίδου τερμάτισε το Final 4 με 19 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 6 ασίστ κατά μέσον όρο, δίνοντας συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του πρωταθλήματος.

Αναμφισβήτητα είναι ηγετική μορφή για την ομάδα της. Φαίνεται ότι αισθάνεται καλά έχοντας τον πρώτο ρόλο και δεν «φοβάται» να πάρει την ομάδα στις πλάτες της.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, τα επιτεύγματά της είναι ουκ ολίγα, καθώς έχει καταγράψει 24 συμμετοχές, παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια. Σε αυτές είναι πρώτη σε χρόνο συμμετοχής, καθώς μένει στο παρκέ για πάνω από 36 αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 15.4 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ κατά μέσον όρο.

Με αυτές τις επιδόσεις είναι δεύτερη σκόρερ πίσω από την Κάλογουεϊ, ενώ είναι πρώτη στις ασίστ, δείχνοντας ότι το παιχνίδι της δεν «πάσχει» από μονομέρεια. Συμπληρωματικά σε αυτά αξίζει να αναφερθεί ότι με 1.7 κλεψίματα κατά μέσον όρο είναι δεύτερη πίσω από την Κάλουγουεϊ. Είναι αθλητική για το μέγεθός της και πιέζει πολύ καλά τη μπάλα, ούσα... μπελάς για τις αντίπαλες παίκτριες.

Τα εύσημα στην Ελεθερία Μοσχάτου... Θα καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο; 

Όλα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη αξία αφού μιλάμε για μια παίκτρια μόλις 22 ετών. Έχει ένα πακέτο πολύ καλό για την Α1 γυναικών και το στοίχημα που θα φανεί στο μέλλον είναι αν θα μπορέσει να καθιερωθεί στην Εθνική γυναικών, αλλά και σε ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυνηγούν το πρωτάθλημα, δηλαδή τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή και κάποια ομάδα του εξωτερικού. Ανήκε στις πράσινες τη σεζόν 2019-2020, ενώ τη σεζόν 2018-2019 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στην Α2 γυναικών με τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου.

Φυσικά, σε όλα αυτά συνέβαλε και η εμπιστοσύνη με την οποία την περιέβαλε ο οργανισμός της Ελευθερίας Μοσχάτου. Οι μπλε έδωσαν τα κλειδιά στην ταλαντούχα πλέι μέικερ και δεν το μετανιώνουν συμβάλλοντας στην εξέλιξή της. Παράλληλα κι εκείνη αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά και δείχνει συνεχώς πρόοδο και πολύ καλά στοιχεία.

Μια καλή παίκτρια καθιερώνεται μέσω της διάρκειας στις καλές επιδόσεις και είναι δεύτερη σεζόν που η Ελληνίδα γκαρντ έχει υψηλή απόδοση. Καρακασίδου και Ελευθερία Μοσχάτου προχωρούν χέρι χέρι μέχρι στιγμής, αλλά η μεγάλη πόρτα δε θα αργήσει να ανοίξει...