Skip to main content

Παρασκευοπούλου στο Superbasket: «Στην Εθνική Νεανίδων ήμασταν μια οικογένεια, όνειρό μου το NCAA»

Η Εθνική Νεανίδων κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στην Α’ κατηγορία του Ευρωμπάσκετ U18, με την Αριστέα Παρασκευοπούλου να καταλαμβάνει μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα παίκτρια μίλησε στο Superbasket τόσο για την εμπειρία που έζησε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όσο και για τη σεζόν που έρχεται.

Η Αριστέα Παρασκευοπούλου είναι γεννημένη το 2006 και έχει γίνει αρκετά γνωστή για το ταλέντο της τα τελευταία δυο χρόνια. Μάλιστα την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Α1 γυναικών με τον Αθηναϊκό πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Το φετινό καλοκαίρι του 2024 βοήθησε τα μέγιστα την Εθνική Νεανίδων να πάρει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα μπήκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα παίκτρια σε 7 ματς που έπαιξε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε 11 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 2.7 κλεψίματα κατά μέσον όρο, ενώ έμενε στο παρκέ 19 λεπτά ανά ματς.

24 ARISTEA 5ADA

Ο…«πύργος» της Εθνικής Νεανίδων μίλησε στο Superbasket για την εμπειρία της στο Ευρωμπάσκετ U18, για τα χαρακτηριστικά του Ανταίου και την Α2 στην οποία θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν, αλλά και για το μεγάλο της όνειρο που δεν είναι άλλο από το να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία του NCAA συνδυάζοντας το μπάσκετ με τις σπουδές σε υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η συζήτηση με την Αριστέα Παρασκευοπούλου:

-Άνοδος στην Α' κατηγορία με σένα στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά: Θα μπορούσες να φανταστείς καλύτερο μπασκετικό καλοκαίρι από το φετινό;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που μετά από το στη δουλειά καταφέραμε να κατακτήσουμε την 3η θέση και η Ελλάδα είναι πλέον στην Α’ κατηγορία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου και με στήριξαν σε όλο αυτό το ταξίδι, τις συμπαίκτριες μου και το σταφ της ομάδας διότι χωριά αυτούς δεν θα είχα  καταφέρει τίποτα.

Ήταν το καλύτερο μπασκετικό μου καλοκαίρι και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την σεζόν που έρχεται».

-Τι μπορείς να μας πεις για τη φετινή Εθνική Νεανίδων; Πως γυρίζει το τσιπάκι σε μια ομάδα μετά από ένα σοκ όπως αυτό της ήττας με την Τσεχία;

«Η φετινή εθνική νεανίδων ήταν μια οικογένεια, είχαμε μια μεγάλη και γεμάτη προετοιμασία η οποία μας βοήθησε να δεθούμε μεταξύ μας μπασκετικά και ως άνθρωποι και να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε δυσκολία.

Η ήττα με της Τσεχία μας επηρέασε πάρα πολύ διότι το να χάνει μια ομάδα με τέτοιο τρόπο στα τελευταία δευτερόλεπτα είναι κάτι που είναι δύσκολο να διαχειριστεί και της ρίχνει την ψυχολογία. Μιλήσαμε όμως σαν ομάδα και έτσι βρήκαμε την δύναμη να προχωρήσουμε και να πάμε να δώσουμε την ψυχή μας για το επόμενο και τελευταίο παιχνίδι.

Η μεγάλη προετοιμασία που είχαμε με δυνατές προπονήσεις καθημερινά μας βοήθησε πάρα πολύ, παίξαμε σαν ομάδα προσηλωμένοι στον στόχο μας και στο τέλος  το όνειρο μας έγινε  πραγματικότητα».

24 ARISTEA CHATIRA super

-Κεφάλαιο Ανταίος/Αθηναϊκός: Γνώρισες την Α1 και πλέον θα παίξεις και στην Α2. Πώς σου φαίνεται αυτή η νέα διαδικασία; Τι στόχους έχετε και τι πιστεύεις ότι θα είναι πιο δύσκολο τη νέα σεζόν; Πως είδες την κλήρωση του υποομίλου σας;

«Θέλω πολύ να ξεκινήσει η καινούργια σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος μια τόσο νεανικής ομάδας. Η περσινή χρόνια στην Α1 μου δίδαξε πολλά και έχω πολλές εμπειρίες από αυτή οι οποίες με έχουν προετοιμάσει και θα με βοηθήσουν σίγουρα την χρόνια που έρχεται.

Εύχομαι να είναι μια καλή χρονιά και να τα πάμε όσο καλύτερα μπορούμε.  Είμαστε μια πολύ νεανική και νέα ομάδα, τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν εμπειρία από εθνικές κατηγορίες, αλλά πιστεύω πως μέσω των προπονήσεων θα βρούμε τον δρόμο μας  το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο.

Ο όμιλος στον οποίο βρισκόμαστε είναι διαφορετικός από τον άλλον αλλά δεν σκεφτόμαστε τον αντίπαλο ο βασικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να δεθούμε σαν ομάδα».

-Ο Ανταίος συνεχίζει να δίνει «δεύτερη ευκαιρία» σε παιδιά μεταναστών στο μπάσκετ και στη ζωή ή άλλαξε αυτός ο χαρακτήρας; Πώς αισθάνεσαι που ανήκεις σε έναν τέτοιο σύλλογο;

«Ο Ανταίος είναι μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο αποτελούμενη από διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκειών παιδιά και αυτό πιστεύω την κάνει τόσο ξεχωριστή. Ο χαρακτήρας και το τι πρεσβεύει ο Ανταίος σαν ομάδα δεν έχει αλλάξει και παραμένει ανοιχτός στον οποιονδήποτε.

Είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας, έχω κάνει φιλίες και έχω γνωρίσει ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενη που τους έχω στην ζωή μου ποσό μάλλον στην ομάδα μου».

23 24 ARISTEA ELEANNA super

-Όταν βλέπεις μπάσκετ τι προτιμάς; Παρακολουθείς Ολυμπιακούς Αγώνες, NBA, WNBA, Euroleague ανδρών και γυναικών ή άλλη διοργάνωση; Αν ναι ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου αθλητής και αθλήτρια;

«Μου αρέσει πάρα πολύ να παρακολουθώ γυναικείο κολλεγιακό μπάσκετ και Euroleage ανδρών.

Η αγαπημένη μου παίχτρια είναι η Caitlin Clark και από άνδρες ο Stephen Curry».

- Έχεις κάποιο μπασκετικό όνειρο;

«Το μπασκετικό μου όνειρο είναι να καταφέρνω να πάρω υποτροφία για αμερικανικό πανεπιστήμιο τον χρόνο που έρχεται και να αγωνιστώ στην καλύτερη κατηγορία κολεγιακού μπάσκετ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αμερική.

Είναι το όνειρο μου από μικρή και θεωρώ ότι αυτό το ταξίδι θα με βοηθήσει πάρα πολύ και θα μου διδάξει πολλά στο μπάσκετ αλλά και ως άνθρωπο.

Η Αμερική όπως όλοι γνωρίζουμε έχει το καλύτερο επίπεδο μπάσκετ στον κόσμο και θέλω να γίνω μέρος του  να τεστάρω τις δυνατότητες μου να γίνω καλύτερη παίκτρια να βελτιωθώ να ωριμάσω και να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Σίγουρα είναι μια απόφαση που θα επηρεάσει πολύ τη ζωή μου αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις και να γίνω πολύ καλύτερη παίκτρια».