Skip to main content

Α2 γυναικών - Ο Ανδρογέας απέκτησε την Ουκρανή γκαρντ Γιούλια Χιούτβιτς

Νέα σημαντική μεταγραφική ενίσχυση πραγματοποίησε ο Ανδρογέας, με τον κρητικό σύλλογο να αποκτά την Ουκρανή γκαρντ, Γιούλια Χιούτβιτς. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κόκκινων:

«Με μεγάλη χαρά ο Γ.Α.Σ. Ανδρογέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με την πρώτη κοινοτική παίκτρια στην ιστορία του. Ο λόγος για την  Yuliia Hutevych από την Ουκρανία. 

Η Yuliia έρχεται στον Ανδρογέα για να δώσει το «πουσάρισμα» που χρειάζεται το σύνολο στις εθνικές κατηγορίες. Η παίκτρια έχει αγωνιστεί στην Superleague Ουκρανίας με την  Kyiv Basket και την Budivelnyk. Την αγωνιστική σεζόν που ακολούθησε βρέθηκε στην Τεργέστη και τη Β Εθνική Ιταλίας, ενώ πέρσι επέστρεψε στην χώρα της και την  Kyiv Basket όπου και έκανε ταμείο 17,2 πόντους ΜΟ, με 3,8 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ. 

Η παίκτρια από την Ουκρανία αγωνίζεται στις θέσεις των guard, είναι γεννημένη το 2000 και έχει ύψος 1,70. Έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα έξω από τα 6,75 με το ποσοστό της να φτάνει 45%».

Στις δηλώσεις της η Yuliia είπε: 

«Ξέρω ότι αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά για τον Ανδρογεα στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών, και είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Ελπίζω πολύ ότι θα τα καταφέρουμε, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για την ομάδα. 

Μίλησα με τους προπονητές μου κατάλαβα ότι υπάρχει οργάνωση στην ομάδα, θέληση και έχουν μπει στόχοι για φέτος. Εύχομαι λοιπόν αυτή η σεζόν 2024-2025 να φέρει πολλή τύχη και να μας γεμίσει με δυνατές στιγμές. Όσον αφορά την Κρήτη ξέρω ότι είναι πολύ όμορφο και δημοφιλές νησί. Είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ στον τόπο οπότε ανυπομονώ να επισκεφτώ όσο περισσότερες τοποθεσίες μπορώ, να γνωρίσω κόσμο και να δοκιμάσω την κρητική κουζίνα».