Skip to main content

Ο Καμπάτσο πληρώνει από την τσέπη του για να παίξει στο ΝΒΑ

Είναι τέτοια η… κάψα του Φακούντο Καμπάτσο να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ, που ουσιαστικά ο Αργεντινός προτίμησε, όχι απλά να το κάνει το… τσάμπα, αλλά ακόμα και να μπει μέσα οικονομικά, για να φορέσει την φανέλα των Νάγκετς.

Όπως είναι γνωστό, οι ομάδες του ΝΒΑ δεν μπορούν, βάση κανονισμών, να δώσουν περισσότερα από 750.000 δολάρια για έναν παίκτη, όμως το buy out του Αργεντινού από την Ρεάλ Μαδρίτης, ανέρχεται στα 6 εκ δολάρια, με τα υπόλοιπα 5,25 εκ δολάρια, ο Καμπάτσο να οφείλει να βάλει από την τσέπη του!

Πολλοί θα σκέφτηκαν πως το συμβόλαιο του παίκτη με τους Νάγκετς θα είναι τέτοιο που ουσιαστικά θα… έβγαζε την χασούρα από το buy out, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και αυτό γιατί ο Αργεντινός έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 6,4 εκ δολάρια. Στις ΗΠΑ, όμως, την εφορία την πληρώνουν οι παίκτες, με την φορολογία στο Ντένβερ να βρίσκεται στο 43%, κάτι που σημαίνει πως τα χρήματα που θα βάλει στην τσέπη του ο Καμπάτσο τα επόμενα δύο χρόνια, θα φτάνουν τα 3,6 εκ δολάρια, αρκετά λιγότερα από τα 5,25 εκ που ο Αργεντινός θα πρέπει να πληρώσει σε τέσσερις δόσεις.