Skip to main content

Ιωνικός - Απόλλων Πάτρας 76-69: Πρόκριση των Νικαιωτών με την υπογραφή του Τζέρμαν

Ο Ιωνικός ανέβασε «στροφές» μετά το πρώτο μισό του αγώνα και πήρε τη νίκη με 76-69 απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε ελαφρώς καλύτερα την αναμέτρηση, καθώς πήρε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων στα πρώτα λεπτά του αγώνα (2-7, 3'). Ο Ιωνικός δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να ξεφύγουν περισσότερο, καθώς βρισκόταν συνεχώς κοντά στο σκορ. Οι δύο ομάδες πορεύτηκαν χέρι χέρι μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους Πατρινούς να βρίσκονται σε θέση οδηγού (23-25, 10'). Η ομάδα της Νίκαιας προσπαθούσε να πάρει εκείνη τα ηνία στην δεύτερη περίοδο, όμως ο Απόλλωνας ανέβασε στροφές και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα επτά πόντων (41-48, 20'), με μπροστάρηδες τους Μπάρφιλντ, Διαμαντάκο και Ντέιβις. Διαφορετική ήταν η εικόνα του ματς μετά την ανάπαυλα με τον Ιωνικό να περνάει στην αντεπίθεση και με επιμέρους 17-8 στην τρίτη περίοδο να παίρνει τα ηνία (58-56, 30'). Οι Νικαιώτες που παρουσίασαν διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, κράτησαν τα ηνία μέχρι το τέλος, παρά την πίεση των Πατρινών και έφτασαν στη νίκη με 76-69.

Από τους νικητές ξεχώρισε ο Τζέρμαν με 24 πόντους, ενώ από τη μεριά των ηττημένων διακρίθηκε ο Κόουλμαν με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-25, 41-48, 58-56, 76-69.

On Fire: Ο Τζέρμαν με 24 πόντους.

Ξεχώρισαν: Δεύτερος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κολοβέρος με 13 πόντους, ενώ από τη μεριά των Πατρινών ξεχώρισε ο Κόουλμαν με 15 πόντους.

Το στοιχείο που έκανε τη διαφορά: Το επιμέρους 17-8 στην τρίτη περίοδο για τον Ιωνικό.

ιωνικος στατσσ

απολλων στ