Skip to main content

Καμπουρίδης: "Ο Ηρακλής ανήκει στα σαλόνια της Basket League"

Ο Κώστας Καμπουρίδης που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την ομάδα του Ηρακλή, μίλησε στο EOK WebRadio για την μετακίνηση του στην Θεσσαλονίκη, την ιστορικότητα του συλλόγου και για το νέο πρωτάθλημα της Elite League.

 Η συνέντευξη του Κώστα Καμπουρ΄΄ιδη στο EOK WebRadio:

Ο νέος παίκτης του Ηρακλή, Κωνσταντίνος Καμπουρίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με την Αθηνά Πατρινού και την Μαριάννα Αξιοπούλου. Αναλυτικά είπε:

Για την μεταγραφή του στον Ηρακλή: «Αρχικά ήταν μεγάλη τιμή μόνο που με σκέφτηκε ο Ηρακλής να με προσεγγίσει. Ένα τέτοιο ιστορικό σωματεία είναι πολύ σημαντικό και πολύ μεγάλη τιμή να με θέλουν στο ρόστερ τους. Από ‘κει και πέρα, ήταν εύκολο για εμένα, μιλήσαμε με τους ανθρώπους, τα βρήκαμε και επέστρεψα στην πόλη μου».

Για τον Ηρακλή: «Θεωρώ ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι πολύ μεγάλη και νομίζω ότι είναι αυτή που αρμόζει στον Ηρακλή. Ο Ηρακλής νομίζω δεν ανήκει στην Elite League, ανήκει στα “σαλόνια” της Basket League. Οπότε η προσπάθεια αυτή θεωρώ ότι θα αποδώσει».

Για το ότι θα φοράει μια «βαριά» φανέλα: «Δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα, νομίζω μόνο χαρά έχει να μου δώσει το ότι θα παίζω για ένα τόσο μεγάλο κοινό. Ούτε πίεση μου βάζει. Θεωρώ ότι ο κάθε αθλητής θα ήθελε να αγωνίζεται με 3-4 χιλιάδες κόσμο να φωνάζει, οπότε δεν το βλέπω σαν πίεση, το βλέπω σαν κίνητρο».

Για το τι έλειψε στον Ηρακλή πέρσι: «Δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω γι’ αυτό, αλλά από τη δική μου εμπειρία, νομίζω ότι έλειπε ένας άνθρωπος όπως είναι ο κύριος Μπομπ (σ.σ. Μάνσφιλντ) που ήρθε στην Ελλάδα πέρυσι στα μέσα της χρονιάς και ανέλαβε τον Ηρακλή. Έδωσε μια σταθερότητα και μια υγεία στην ομάδα. Όταν ήρθε ο κόουτς Αγγέλου και ανέλαβε τον πάγκο όλη αυτή συνθήκη βοήθησε τα παιδιά να αποδώσουν στο 100% και να φτάσουν μέχρι το Final-4».

Για τις επαφές με τον προπονητή της ομάδας, Πέταρ Άλεκσιτς: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα αρκετά. Ο προπονητής είναι πολύ πετυχημένος στην Ελβετία τόσα χρόνια που ήταν, έχει πάρα πολύ καλό όνομα. Τον περιμένουμε για να ξεκινήσει η συνεργασία μας και να γνωριστούμε λίγο καλύτερα».

Για το ότι θα αγωνιστεί για έναν νέο προπονητή: «Θεωρώ ότι όταν έχεις να αγωνιστείς για κάποιον που δε σε έχει ξαναδεί ποτέ, αυτό θα σου δώσει το κίνητρο να είσαι 100% συγκεντρωμένος για να μπορεί ο άνθρωπος που συνεργάζεται να καταλάβει ακριβώς τι μπορείς να κάνεις. Θεωρώ ότι αυτό θα μας βοηθήσει όλους, όχι μόνο εμένα».

Για την Elite League της νέας σεζόν: «Θεωρώ ότι και πάλι το πρωτάθλημα θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικό. Δεν έχουν κινηθεί τόσο πολύ οι ομάδες, να υπάρχει κάποια ομάδα με τόσο μεγάλο μπάτζετ όπως ο Πανιώνιος ή ο Μίλωνας. Θεωρώ ότι θα έχουμε πάλι ένα πάρα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, πολύ ανταγωνιστικό και με ένα ωραίο suspense στο τέλος».