Skip to main content

Πανελλήνιο Νεανίδων – Η Γρηγοροπούλου… λύτρωσε τον Παναθηναϊκό

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε η αναμέτρηση των Εσπερίδων με τον Παναθηναϊκό, που βρήκε νικήτριες τις πράσινες με 83-82 στην παράταση, χάρη σε καλάθι της Γρηγοροπούλου, 6’’ πριν το φινάλε του έξτρα χρόνου.

Η παίκτρια του τριφυλλιού ήταν ασταμάτητη με 32 πόντους και 20 ριμπάουντ, με την Παλάσκα να έχει 25 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Για τις Εσπερίδες, 21 πόντους είχε η Αρσενιάδου και 19 η Στολίγκα.

Διαιτητές: Μπακάλης-Τσάνταλη-Αναστασιάδης
Δεκάλεπτα: 13-19, 38-36, 47-56, 72-72(κ.α.), 82-83
Εσπερίδες Καλλιθέας (Δήμου): Στολίγκα 19(3), Αρσενιάδου 21, Ντάκα 9(2), Κοσκινά 7(1), Αναστασάκου 2, Σταμούλου 13, Μεργέλου 11.
Παναθηναϊκός (Τσεμπέρης): Ζιάκα 2, Γιαννακοπούλου 1, Ιωάννου Β. 11, Μελέτη, Φελούρη 4, Γρηγοροπούλου 32, Παναγιωτοπούλου 8, Παλάσκα 25(2), Φραγκούλη Θ.

Δηλώσεις
Ζένια Παλάσκα (αθλήτρια Παναθηναϊκός): «Στο ντέρμπι μεταξύ ομάδων του… λεκανοπεδίου, μπήκαν λίγο πιο σίγουρες. Ωστόσο στη πορεία, ρίξαμε το παιχνίδι στο ρυθμό των αντιπάλων μας, θόλωσε το μυαλό μας και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Στην παράταση όμως μπήκαμε πιο συγκεντρωμένες και θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας και δείξαμε τι σημαίνει ομάδα».
Θάνος Δήμου (προπονητής, Εσπερίδες): «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, καθώς σήμερα αντιμετωπίσαμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, αλλά και έναν προπονητή που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του ως παίκτης. Ευχαριστώ τον οργανισμό των Εσπερίδων και πιστεύω ότι οι καλύτερες μέρες είναι κοντά».
Νάγια Στολίγκα (αθλήτρια, Εσπερίδες): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό που ήταν άξιος αντίπαλος. Παλέψαμε για το καλύτερο, όμως η μάχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ευχαριστώ τον προπονητή και τις συμπαίκτριές μου για την εμπιστοσύνη τους».