Skip to main content

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν στο Superbasket: «Να βοηθήσω με κάθε τρόπο τους Σίγουλβς να κερδίζουν, είμαστε ακόμη οικογένεια με τους συμπαίκτες μου στον Άρη»

O αστέρας των Ρόστοκ Σίγουλβς, Τσέβεζ Γκούντγουιν μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για την νέα σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα και επισημαίνοντας πόσο ανταγωνιστική θεωρεί την λίγκα, ενώ τόνισε και τις αναμνήσεις του με τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 Ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια είναι ο Τσέβεζ Γκούντγουιν, ο οποίος την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Ρόστοκ Σίγουλβς στο γερμανικό πρωτάθλημα. 

Από τους πρώτους αγώνες ξεχώρισε στην Basket League για την εξαιρετική παρουσία του στην frontline του Άρη, όντας ένας μαχητικός και αθλητικός ψηλός που έδινε στην ομάδα πάρα πολύ ενέργεια στο παρκέ με μεγάλη μπασκετική οξυδέρκεια. 

Basket League: Ο Γκούντγουιν του Άρη αναδείχθηκε MVP της 9ης αγωνιστικής

Με την φανέλα των κιτρινόμαυρων είχε κατά μέσο όρο την περσινή σεζόν στην Basket League, 12.3 πόντους, 8.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 15.7 PIR, έχοντας κάνει μεταξύ άλλων, πέντε double double, αλλά και ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ (13, σύνολο όλων των ριμπάουντ 19) στον αγώνα με την ΑΕΚ. O 25χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είχε κομβική συμβολή στις μεγάλες νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης της περσινής σεζόν, ενώ στην εντός έδρας επικράτηση του Άρη επί του Παναθηναικού, δεν δίστασε να κάνει σκριν, φορώντας μόνο ένα παπούτσι, δείχνοντας ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα του με κάθε τρόπο. Επίσης, αγωνίστηκε στο All Star Game της Basket League το 2022, ενώ κατέκτησε και τον διαγωνισμό καρφωμάτων της διοργάνωσης. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τσέβεζ Γκούντγουιν στο Superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την pre-season με την ομάδα σου, την Ρόστοκ Σίγουλβς και ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα σεζόν;
 
"Είχαμε μια εξαιρετική preseason. Μαθαίνω πολλά συνεχώς, ενώ βελτιώνομαι κάθε μέρα. Έχω στο μυαλό μου τους ίδιους στόχους με πέρσι. Να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια και να αποδεικνύω σε κάθε αγώνα, γιατί είμαι ένας από τους παίκτες στο παρκέ".
 
geos-seaw-11goodwin-aa2695-1.jpg
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Η φιλοσοφία της ομάδας είναι να παίζει σκληρά, έξυπνα, γρήγορα και να είμαστε όλοι μαζί ανά πάσα στιγμή. Το μεντάλιτι μου έχει να κάνει ότι θέλω να αποδείξω ότι  είμαι ο καλύτερος παίκτης στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει με κάθε ουσιαστικό τρόπο".
 
Ως mobile αθλητικός ψηλός, ποιες νομίζεις ότι είναι οι απαιτήσεις σε ένα πρωτάθλημα που οι αντίπαλοι παίζουν δυναμικά και physical όπως στην γερμανική λίγκα;
 
"Παίζω στην θέση του power forward και αισθάνομαι ότι όπως σε κάθε πρωτάθλημα που έχω αγωνιστεί, απαιτεί από τον κάθενα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ωστόσο, στο επάγγελμα στο οποίο είμαστε, αυτό δεν επιδιώκουν όλοι; Για να είσαι ο καλύτερος πρέπει να κάνεις ότι καλύτερο σε κάθε αγωνιστική και μέρα με την μέρα. Δεν νομίζω ότι ο physical τρόπος που παίζουν στο πρωτάθλημα θα αλλάξει καθόλου την νοοτροπία μου".
 
goodwin_dunk_stargard.jpg

Η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και γενικότερα το γερμανικό πρωτάθλημα έχει ανέβει πολλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, έχοντας πολλές ανταγωνιστικές ομάδες. Πώς περιμένεις την συμμετοχή σου στην γερμανική λίγκα και ποια είναι η άποψή σου για αυτήν;

"Είναι ωραίο που το κατέκτησαν. Προσδοκώ από την ομάδα μου και από τον εαυτό μου να έχουμε καλή απόδοση ανεξάρτητα από το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε, επειδή αυτός ο τύπος παίκτη και άνθρωπος είμαι. Δεν άφησα την οικογένειά μου, το σπίτι μου και αυτούς που αγαπάω για να είμαι εδώ και να είμαι average. Αφιέρωσα χρόνια στην δουλειά για το παιχνίδι μου για να φτάσω σε αυτό το σημείο και έχοντας τον Θεό δίπλα μου πιστεύω ότι θα είμαι μια χαρά σε όποιο πρωτάθλημα κι αν παίζω. οπότε περιμένω να αγωνιστούμε και να γίνουμε τοπ ομάδα στη Γερμανία".

Την περσινή σεζόν έπαιξες στον Άρη Θεσσαλονίκης στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιες οι αναμνήσεις σου από την χρονιά;
 
"Οι συμπαίκτες μου ήταν μέρος των καλύτερων αναμνήσεων μου στην Ελλάδα. Ήμασταν και είμαστε ακόμη οικογένεια. Τις καλές και τις κακές μέρες μπορούσα πάντα να βασίζομαι σε αυτούς για οτιδήποτε και το αντίστροφο. Λατρεύω αυτά τα παιδιά".
 
Basket League: Top 10 με Τσέβεζ Γκούντγουιν στην κορυφή! (vid) - ebasket.gr
 
Θα ήθελα να μας σχολιάσεις τα double double, το ρεκόρ με τα επιθετικά ριμπάουντ και ποιες οι απόψεις σου για τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Ιδιαίτερα, αν θυμάσαι οπού στο πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό έκανες σκριν, φορώντας μόνο ένα παπούτσι.

"Όλος ο έπαινος πηγαίνει στον Θεό. Απλώς έπαιζα και ήμουν ο εαυτός μου. Αυτό νομίζω ότι είναι το αποτέλεσμα του απλώς κάνω το παιχνίδι μου, είμαι ο εαυτός μου, πιστεύω σε εμένα και στην δουλειά που κάνω. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι σπουδαία επιτεύγματα που είμαι ευλογημένος γιατί τα πέτυχα. 
Η στιγμή με το σκριν και το ένα παπούτσι δεν ήταν κάτι φοβερό, γιατί αποδεικνύω αυτό που λέω ότι πρέπει να νικάμε μα κάθε τρόπο και προσπαθώ να ζήσω με αυτήν την λογική. Η στιγμή του παπουτσιού είναι ένα παράδειγμα αυτού".
 
Ο Γκούντγουϊν αποτελεί τη μεγάλη επιτυχία του Άρη
 
 
Επίσης θα ήθελα να μας πεις τις αναμνήσεις σου για την νίκη σου στο διαγωνισμό καρφωμάτων στο All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος το 2022, αλλά και για την διοργάνωση.

"Ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε να το κάνω και αυτό. Ήταν τιμή μου που νίκησα τον διαγωνισμό καρφωμάτων και που ήμουν All Star αν και πρωτοεμφανιζόμενος, ήταν μεγάλο επίτευγμα για μένα. Νομίζω ότι αποδεικνύεται πως ο rookie ή ο βετεράνος είναι απλώς λέξεις. Έχει να κάνει με τον παίκτη, ποιες δεξιότητες του βγάζει προς τα έξω, αλλά και ότι πρέπει να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Όσο χρονικό διάστημα μπορεί να τα κάνει αυτά, καλά πράγματα θα έρχονται πάντα".