Skip to main content

Ο Δημήτρης Κατσίβελης στο Superbasket: «Θα πρέπει να θέτουμε τις βάσεις της νίκης μέσα από την άμυνα»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στο Superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του Άρη, τονίζοντας τις απόψεις του για την νέα σεζόν σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, ενώ υπογράμμισε ότι οι κιτρινόμαυροι θα δώσουν τα πάντα για να κερδίσουν όσους περισσότερους εντός έδρας αγώνες μπορούν.

Ο 31χρονος Έλληνας γκαρντ του Άρη έχει μεγάλη εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη με 189 και 109 συμμετοχές αντίστοιχα. Στο παλμαρέ του έχει μεταξύ άλλων δύο Κύπελλα Ελλάδας (2012-2015), δύο τίτλους της Euroleague (2012, 2015) και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2013 με τον Ολυμπιακό, αλλά και πρωτάθλημα και κύπελλο Καζακστάν με την Αστάνα το 2017.
 
Την φετινή σεζόν επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά για λογαριασμό του Άρη. Με τον Κολοσσό Ρόδου είχε κατά μέσο όρο στην Basket League την περσινή σεζόν σε 21 αγώνες,  7.8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα, 3.8 ασίστ και 9.1 PIR, ενώ ήταν ο MVP του πρωταθλήματος στην ενδέκατη αγωνιστική (Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο, 21 πόντοι , 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κερδισμένα φάουλ, 3 κλεψίματα, 30 PIR).
 
Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης στο Superbasket.gr στο πλαίσιο της Media Day του Άρη:
 
Θα ήθελα να μας πεις για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν:
 
"Η προετοιμασία είχε κάποιες αναποδιές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε μπορέσει να κάνουμε μια προπόνηση όλο το ρόστερ μαζί. Παρόλα αυτά, εντάξει έτσι είναι ο αθλητισμός. Έχουμε δώσει πάρα πολύ ενέργεια και αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο δυνατόν πιο προετοιμασμένοι στο ξεκίνημα της χρονιάς".
 
Ποια θέλετε να είναι η φιλοσοφία της ομάδας και τι νοοτροπία θέλετε να βγάζετε στον αγωνιστικό χώρο;:

"Είμαστε μια καινούργια ομάδα. Μέχρι να μπορέσουμε να βρούμε την χημεία και να δείξουμε το ταλέντο που υπάρχει στην επίθεση, πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Ο κόουτς μας το έχει βάλει αυτό στο μυαλό από την πρώτη προπόνηση. Είμαστε μια ομάδα που έχει αρκετό βάθος πια και πολύ αθλητικά παιδιά. Θα πρέπει να πιέζουμε και να θέτουμε τις βάσεις της νίκης μέσα από την άμυνα".

Πόσο ανταγωνιστική θεωρείς ότι θα είναι η Basket League της νέας σεζόν;:

"Από τα πρώτα δείγματα φαίνεται ότι θα είναι από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών. Ειδικά, με το καινούργιο format, το οποίο φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, μένει να το δούμε και στην πράξη".

Ποια είναι η άποψη σου για την πρόκληση του Eurocup, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Άρης την νέα αγωνιστική σεζόν;: 

"Το Eurocup είναι ουσιαστικά ένα ακόμη πρωτάθλημα, γιατί έχεις τουλάχιστον 18 παιχνίδια τουλάχιστον στην κανονική περίοδο. Είναι σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό και το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Ελπίζω να δείξουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και να καταφέρουμε να προκριθούμε".

Θεωρείς ότι ο παλμός του Αλεξανδρείου στα εντός έδρας παιχνίδια θα παίξει ρόλο;;

"Σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο γήπεδο για να παίξεις και έχω έρθει αρκετές φορές αντίπαλος για να το ξέρω αυτό. Ειδικά σε παιχνίδια όπως είναι της Ευρώπης, που δεν έχεις κακά τα ψέμματα τόσο χρόνο για να προετοιμαστείς, γιατί παίζεις πρωτάθλημα το ΣαββατοΚύριακο και αγωνίζεται Τρίτη ή Τετάρτη στην Ευρώπη. Θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, για να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάρουμε όσα περισσότερα αποτελέσματα μπορούμε εδώ μέσα".

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:  Πηγή φωτογραφιών: Megapress Photo Agency