Skip to main content

Ο Τζέρεμι Μόργκαν στο Superbasket: «Ταλαντούχα ομάδα ο Άρης, πρέπει να παίξουμε σπουδαία άμυνα με υψηλή ένταση»

 Ο άσος της Μπουργκ, Τζέρεμι Μόργκαν μίλησε αποκλειστικά στο Superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα της γαλλικής ομάδας με τον Άρη, την Τετάρτη (24/1), υπογραμμίζοντας τις απόψεις του για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και για την εξαιρετική πορεία των κόκκινων στην ευρωπαική διοργάνωση και στο γαλλικό πρωτάθλημα.

 

Ένας από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει την φετινή σεζόν με τις εμφανίσεις του στο Eurocup είναι ο Τζέρεμι Μόργκαν της Μπουργκ. Ο 28χρονος Αμερικανός γκαρντ είναι από τους πρωταγωνιστές των κόκκινων στην φετινή σεζόν, αφού συνεισφέρει πάρα πολύ επιθετικά με τους πόντους του και ιδιαίτερα με το πολύ καλό τρίποντο του, αλλά και αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς αμυντικούς όχι μόνο της ομάδας του, αλλά και σε όλη την ευρωπαική διοργάνωση. Είναι ένας παίκτης που παίζει εξαιρετική άμυνα, βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί την ομάδα του και προσπαθεί να "χαλάσει" το παιχνίδι της αντίπαλης ομάδας. Ο κόουτς της Μπουργκ, Φρεντερίκ Φοτού σε δηλώσεις του αναγνωρίζοντας το πόσα πολλά πράγματα προσφέρει ο Τζέρεμι Μόργκαν στην ομάδα, υπογράμμισε ότι αποτελεί τον ultimate ομαδικό παίκτη.

Πιο αναλυτικά στο κομμάτι της στατιστικής, βρίσκεται στην πρώτη θέση στα κλεψίματα στο Eurocup μαζί με τον Κάρελ Γκουζμάν της Κλουζ Ναπόκα με 2.3 ανά αγώνα, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο. Στην ευρωπαική διοργάνωση μετράει κατά μέσο όρο σε 15 αγ΄΄ωνες, 11.2 πόντους (44.4% στο τρίποντο), 2 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ, 2.3 κλεψίματα και 12.4 PIR.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στον αγώνα της γαλλικής ομάδας με τον Άρη (72-65) είχε κάνει πέντε κλεψίματα, οπού για εκείνη την περίοδο ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση της σεζόν, ενώ βρέθηκε μια ασίστ μακριά από το απόλυτο ρεκόρ για παίκτη της Μπουργκ ανά αγώνα στο σχετικό στατιστικό.

Ο Τζέρεμι Μόργκαν αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές των κόκκινων την φετινή σεζόν, στους οποίους δίνει πολλές επιθετικές και αμυντικές λύσεις, βοηθώντας τους να κάνουν νίκες και να βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του β' ομίλου στο Eurocup με ρεκόρ 12-3 και στην δεύτερη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 15-5. Η γαλλική ομάδα έχει προκριθεί στην επόμενη φάση στην Ευρώπη και θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει μέσω των τελευταίων αγώνων των ομίλων, ένα απευθείας εισιτήριο για τα προημιτελικά. Ο Τζέρεμι Μόργκαν προέρχεται από μια ευρωπαική επιτυχία, αφού κατέκτησε την περσινή σεζόν με την Βόννη τον τίτλο στο Basketball Champions League. 

 Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Τζέρεμι Μόργκαν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Άρη την Τετάρτη (24/1), για την 16η αγωνιστική του Eurocup. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για τους κιτρινόμαυρους και πώς περιμένεις να πάει ο αγώνας. Ποια πράγματα θεωρείς ότι χρειάζεται περισσότερο να προσέξετε για τον αγώνα
 
"Ο Άρης είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα. Παίζουν πολύ καλά εντός έδρας και για αυτό η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη για εμάς. Θα χρειαστεί να είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε πολύ physical και να παίξουμε σπουδαία άμυνα με υψηλή ένταση".
 
morgan_bourg.jpg

Θα ήθελα να μας κάνεις ένα σχόλιο για τον πρώτο αγώνα της Μπούργκ με τον Άρη, στον οποίο νίκησε η γαλλική ομάδα με 72-65. Σε εκείνο τον αγώνα είχες δώδεκα πόντους, ένα ριμπάουντ, πέντε κλεψίματα και πέντε ασίστ. Ιδιαίτερα, τα πέντε κλεψίματα είναι από τα καλύτερα στατιστικά φέτος σε ένα αγώνα για το Eurocup. Ποια στοιχεία από εκείνο τον αγώνα θέλεις να έχετε και στο επόμενο παιχνίδι με τους κιτρινόμαυρους;
 
 "Ο πρώτος αγώνας ήταν μια δύσκολη μάχη απέναντι στον Άρη. Ναι, είχα την δυνατότητα να κάνω μερικά κλεψίματα σε εκείνο το παιχνίδι. Θα είναι σημαντικό να παίξουμε ξανά με πολλή ενέργεια και ανταγωνιστικότητα αν θέλουμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα".
 
morgan_bourg_2_aris_eurocup.jpg
 
Μετά τους πρώτους αγώνες, ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του Eurocup την φετινή σεζόν; 
 
 "Το Eurocup της φετινής σεζόν είναι πολύ καλό. Είναι η δεύτερη φορά που παίζω σε αυτήν την διοργάνωση και συνεχώς αναπτύσσεται. Οι παίκτες  και οι ομάδες παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο".
 
Στα τελευταία οχτώ παιχνίδια του Eurocup, η Μπούργκ έχει την καλύτερη ομάδα στην άμυνα. Είσαι ένας παίκτης που βοηθάει σε μεγάλο βαθμό αμυντικά την ομάδα, ενώ μεταξύ άλλων, είσαι και στην τρίτη θέση στα κλεψίματα στο Eurocup. Θα ήθελα να μας πεις τις απόψεις σου για αυτό.
 
"Πιστεύω ότι η άμυνα είναι πολύ σημαντική αν θέλεις να κερδίζεις παιχνίδια έχοντας συνέπεια. Δεν θα βάλεις πάντα όλα τα σουτ ή δεν θα παίζεις καλά στην επίθεση, αλλά το πώς να παίζεις άμυνα με πολλή ενέργεια είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις και προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου".
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Επίσης, η Μπούργκ είναι μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στα στατιστικά των πόντων και των κλεψιμάτων όλη την σεζόν στο Eurocup και στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε να φέρετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
"Η φιλοσοφία μας έχει να κάνει ότι παίζουμε με πολύ υψηλή ένταση. Έχουμε πολλούς σπουδαίους παίκτες που μπορούν όλοι να σκοράρουν καλά, οπότε θέλουμε να παίξουμε εξαιρετική άμυνα και να μοιραζόμαστε την μπάλα στην επίθεση".
 
Ο κόουτς Φρεντερίκ Φοτού έχει αναφέρει για εσένα ότι: "Ο Τζέρεμι Μόργκαν έχει το αίσθημα της αυτοθυσίας...Ο Τζέρεμι είναι η επιτομή του ultimate ομαδικού παίκτη". Θα ήθελα να μας το σχολιάσεις αυτό.
 
 "Αυτή η δήλωση αναφέρει τα στοιχεία που έχω ως παίκτης. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει γιατί αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Σε οποιοδήποτε ανταγωνιστικό άθλημα χρειάζεται απλώς να κερδίζεις, γι' αυτό προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε ξεκινώντας από τα πιο μικρά πράγματα, για να βοηθήσω να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα".